IMOLAGP

Sauber: Fényes jövő várhat Gutiérrezre

Esteban Gutiérreznek megvannak a képességei ahhoz, hogy sokáig tagja legyen a száguldó cirkusz mezőnyének – ezt állítja a Sauber istálló vezető versenymérnöke, Tom McCullough.


Esteban Gutiérreznek megvannak a képességei ahhoz, hogy sokáig tagja legyen a száguldó cirkusz mezőnyének – ezt állítja a Sauber istálló vezető versenymérnöke, Tom McCullough.

Gutiérrez a múlt hétvégi Japán Nagydíjon első F1-es pontjait szerezte meg, ennek ellenére úgy tűnik, találnia kell magának egy másik csapatot a 2014-es világbajnoki évadra.

A mexikói tehetség teljesítménye sokat javult a nyári szünet óta, a munkához való hozzáállása pedig sokat segített ebben – állítja McCullough.

„A sebessége soha nem volt kérdés, már amikor tesztelt nálunk, akkor is nyilvánvaló volt a tempója” – mondta a Sauber főmérnöke az AUTOSPORT-nak.

„Ő egy nagyon okos srác, keményen dolgozik, szóval nagyon jó karrier várhat rá. Nincs könnyű dolguk az újoncoknak, főleg, ha a mezőny ennyire szoros részében küzdenek.”

„Nem sokat tesztelt télen a rossz időjárás miatt, szóval úgy érkezett meg az első versenyre, hogy nem sokat körözött száraz pályán. De minden nap tanult valamit, minden tekintetben fejlődött.”

Gutiérrez elárulta, egyelőre arra összpontosít, hogy a szuzukaihoz hasonló, jó teljesítményt nyújtson a bajnokság hátralévő négy versenyén is. Az ifjú versenyző egyelőre nem aggódik jövője miatt.

„Hogy őszinte legyek, kényelmesen érzem magam itt, a csapat ismeri a hozzáállásomat, és azt, ahogy dolgozom” – mondta a mexikói.

„Tudják, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtom, és ilyen eredmények mellett nem kell majd aggódnom a jövőm miatt.”

A Sauber azt már korábban megerősítette, hogy egyik autóját jövőre az orosz Szergej Szirotkin vezei majd.

Amikor Monisha Kaltenborn csapatfőnököt a minap arról kérdezték, Gutiérrez megtarthatja-e helyét a csapatnál, így felelt: „Van néhány opciónk, és alaposan megvitatjuk ezeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!