Sauber komolyabb fejlődést vár a jövő évtől

Peter Sauber egyáltalán nem aggódik csapata jövője miatt, mert meggyőződése, hogy sikerül szponzorokat találnia, melynek köszönhetően tovább folytathatja fejlődését a következő idényben.


Peter Sauber egyáltalán nem aggódik csapata jövője miatt, mert meggyőződése, hogy sikerül szponzorokat találnia, melynek köszönhetően tovább folytathatja fejlődését a következő idényben.

A svájci bázisú gárda szinte egy teljesen fehér autóval vágott neki az idei szezonnak, ugyanis Sauber úrnak már nem volt elég ideje ahhoz, hogy szponzorokat találjon, miután visszavásárolta csapatát a tavalyi év végén a sportágból távozó BMW-től.

Sauber azonban optimistán tekint a jövőbe, és biztos abban, hogy csapatának több partnere lesz a következő idényben.

„Úgy gondolom, hogy egy versenyképes szinten leszünk” – mondta a csapatfőnök az Autosport magazinnak. „Minden esélyünk megvan arra, hogy új partnereket szerezzünk, és most ezen dolgozunk.”

„Biztosak vagyunk abban, hogy sokkal több szín lesz az autónkon a jövő évben. Azt nem tudom, hogy milyen alapszínekben pompázunk majd, minden a szponzoroktól függ.”

A múlt héten már felreppent a hír, miszerint a mexikói milliárdos, Carlos Slim előrehaladott tárgyalásokat folytat a Sauber istállóval, és nem kizárt, hogy a Telmex lesz a csapat főszponzora 2011-ben.

A hinwili bázisú alakulat igen gyengén kezdte az idei évet, azonban az utóbbi versenyeken feltámadt, és közelebb került legközelebbi riválisaihoz.

Sauber úr úgy gondolja, hogy a következő idényben tovább tudják folytatni a fejlődést, még úgy is, hogy kisebb költségvetéssel rendelkeznek majd, mint legnagyobb ellenfeleik.

„Közelebb fogunk kerülni a többi csapathoz” – folytatta a szakember. „Már most közel vagyunk a Williamshez, néha előttük, néha mögöttük vagyunk, és ez a Mercedesről is elmondható.”

„Ez is azt bizonyítja, hogy limitált költségvetésből is lehet előrelépni. A köridők tekintetében nagyon jó szinten vagyunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!