Sauber: Kulcsfontosságú volt a pontszerzés - F1VILÁG.HU

Sauber: Kulcsfontosságú volt a pontszerzés

HIRDETÉS

Hatalmas megkönnyebbülésként élte meg a melbourne-i pontszerzést a Sauber Forma-1-es csapata azok után, hogy a hétvégét megelőzően bírósági ügyével volt tele a média.


Hatalmas megkönnyebbülésként élte meg a melbourne-i pontszerzést a Sauber Forma-1-es csapata azok után, hogy a hétvégét megelőzően bírósági ügyével volt tele a média.

Az istállót korábbi tesztpilótája, Giedo van der Garde perelte be, miután a csapat nem adott neki versenyzési lehetőséget az évadra.

A felek végül megállapodtak abban, hogy a nyitóhétvégére tűzszünetet kötnek, ám a soron következő, malajziai forduló előtt az egyeztetések tovább folytatódnak annak érdekében, hogy a Sauber és van der Garde számára is elfogadható megállapodás szülessen.

Az Ausztrál Nagydíjon pedig a versenyzésé volt a főszerep: a hinwili gárda versenyzői, Felipe Nasr és Marcus Ericsson remekeltek, az ötödik és nyolcadik helyen értek célba, tehát mindketten pontokat szereztek.

„Nagy megkönnyebbülés, kemény hétvége volt” – mondta Monisha Kaltenborn csapatfőnök.

„Ami lenyűgözött, hogy a csapat mennyire koncentrált maradt, mint ahogy a versenyzők is – ők ráadásul a média kereszttüzében vannak, szóval nincs könnyű dolguk.”

„A megfelelő irányba fordították a fejüket és remek teljesítményt nyújtottak.”

Kaltenborn hozzátette, a tavalyi, pontnélküli szezon után létfontosságú volt, hogy egy jó eredménnyel motiválttá váljon a csapat.

„Túl sokáig tartott. A pontszerzés nagyon fontos a csapat motivációja miatt. Nagyon keményen dolgozott mindenki egész télen, nem volt könnyű időszak. Meg kellett bizonyosodnunk arról, hogy javítunk a kasztnin is, mivel az egész csomagnak versenyképesnek kell lennie.”

Hirdetés

„Továbbra is realisták vagyunk, nem tudjuk, mi fog történni a következő versenyeken, és milyen lesz az autó. De legalább van bennünk potenciál, és versenyképes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!