Friss hírek

Sauber: Schumacher egy kincs az F1 számára

Visszatérése óta ugyan nem ért el komoly sikereket a Forma-1-ben, Peter Sauber szerint Michael Schumacher továbbra is nagy kincs a királykategória számára.


Visszatérése óta ugyan nem ért el komoly sikereket a Forma-1-ben, Peter Sauber szerint Michael Schumacher továbbra is nagy kincs a királykategória számára.

A hétvégi Belga Nagydíjon különleges alkalmat ünnepel a száguldó cirkusz hétszeres világbajnoka, húsz esztendeje mutatkozott ugyanis be a Forma-1-ben, az azóta eltelt idő alatt pedig a sportág legsikeresebb versenyzőjévé avanzsált.

A német versenyző már F1-es bemutatkozása előtt megismerte Peter Saubert, hiszen egy alsóbb kategóriában a svájci szakember egyengette útjait, mi több, komoly pénzösszeggel járult hozzá ahhoz, hogy 1991-ben rajthoz állhasson Belgiumban.

Sauber nemrégiben a SID hírügynökségnek nyilatkozva elárulta, meglepte, amikor a legendás versenyző úgy döntött, visszatér az aktív versenyzéshez, ám úgy érzi, nem követett el hibát.

„Nem a mi dolgunk firtatni a visszatérésének okait. De még ma is azt mondom, Michael óriási érték a Forma-1 számára, még ha nem is harcol a győzelmekért” – mondta a Sauber névadó csapatfőnöke.

„Továbbra is kiegyensúlyozott és higgadt egyénnek tartom. Az a benyomásom, hogy rendkívül jól kezeli jelen pillanatban ezt az egyáltalán nem könnyű helyzetet.”

A szakember hozzátette, meggyőződése, hogy Schumacher kitölti három évre szóló szerződését a Mercedesszel.

„A visszavonulásáról szóló pletykákról nem kívánok véleményt mondani. Biztos vagyok abban, hogy jövőre is versenyezni fog, biztos vagyok abban, hogy eleget tesz a szerződésben foglalt kötelezettségeinek. Hogy eztán mi történik, azt nem lehet megjósolni. Én magam például soha nem gondoltam, hogy vissza fog térni.”

Schumacher 20 évvel ezelőtti debütálására visszatekintve Sauber úr elmondta, a hétszeres világbajnok csak 2006-os visszavonulása idején ismerte meg bemutatkozásának pontos körülményeit.

„Michael, Heinz-Harald Frentzen és Karl Wenglinger a mi juniorcsapatunkban versenyzett, a Sauber Mercedesnél a Sportautó Világbajnokságban. A terv akkor az volt, hogy a Sauber 1993-ban a Mercedesszel együtt csatlakozik a Forma-1 mezőnyéhez. Tehát mondhatni evidens volt, hogy elősegítjük Michael első versenyét azzal, hogy befizetjük Eddie Jordannek a szükséges összeget.”

„Teljesen meglepődött, amikor megismerte a körülményeket utolsó versenyén, a 2006-os Brazil Nagydíjon. Ezt követően ajándékba küldött nekem egy sisakot. Nem várok ennél több hálát tőle. Michael magának csinálta meg a karrierjét azzal, hogy gyors volt.”

Sauber hozzátette, Schumacher sikerének kulcsa az volt, hogy rendkívüli szorgalommal és kitartással állt hozzá munkájához.

„A sebesség önmagában nem elég. Frentzennek például ugyannyi tehetsége volt, talán egy kicsit több is. Michael viszont rendkívül keményen dolgozott, nagyon ambiciózus volt, mentálisan erős és fizikailag mindig tökéletesen felkészült. Ezért már korán észrevehető volt, hogy ő egy különleges tehetség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!