Friss hírek

A Sauber számára érdekes lehet Leclerc

A Sauber csapatfőnöke, Frederic Vasseur a minap egy nyilatkozatban elárulta, a Ferrari ifjú tehetsége, Charles Leclerc, vagy egy másik fiatal tehetség jó szolgálatot tehet a svájci istálló számára 2018-ban.

Azok után, hogy a Sauber nemrég megállapodott a Ferrarival abban, 2018-tól is a Ferrari erőforrásait használja a Forma-1-ben, felmerült, hogy a hinwili istálló lehet gyakorlatilag a Ferrari fiókcsapata.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne nemrég utalt rá, szeretne helyet találni az F1-ben ifjú tehetségeinek, Charles Leclercnek és Antonio Giovinazzinak – a Sauber pedig tökéletes csapat lehet számukra.

A Sauber nemrégiben kinevezett csapatfőnöke, Fred Vassuer elárulta, a Saubernek jól jöhet egy fiatal tehetség.

„Csapatként volna értelme egy olyan versenyzőnek, mint Leclerc, vagy más ifjú versenyzők” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak.

A csapatfőnök mindazonáltal leszögezte, a Ferrarival kötött motormegállapodásban nem szerepel az, hogy az olasz istálló versenyzőit szerepeltetik a jövőben, de nyitottak az efféle egyeztetésekre.

„Még egy kicsit korai a versenyzőkről beszélni, hogy őszinte legyek” – fogalmazott Vasseur.

„A motormegállapodást gyorsan meg kellett oldanunk. Hiba lett volna belekeverni a versenyzőket az egyeztetésekbe. A következő hetekben azonban meg fogjuk ejteni az ezzel kapcsolatos értekezéseket is.”

Arra a kérdésre, hogy meddig szeretnék eldönteni, milyen párossal vágnak neki a 2018-as bajnokságnak, Vasseur így felelt: „Szerintem szeptember előtt még nehéz lenne, de ez egy jó cél lehet.”

A Sauber idén a Marcus Ericsson – Pascal Wehrlein kettőssel vesz részt a világbajnoki küzdelmekben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!