Schumacher: 5 éve minden megváltozott

Michael Schumacher, Ferrari,
Fotó: Scuderia Ferrari
Napra pontosan 5 éve, 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a Forma-1 történetének máig legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher.

Napra pontosan 5 éve, 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a Forma-1 történetének máig legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher.

A legendás autóversenyző a méribeli síparadocsimban síelés közben elesett, fejét pedig beverte egy sziklába. 

Helikopterrel azonnal a moutiers-i kórházba szállították, ám kiderült, sérülései súlyosabbak, mint azt korábban gondolták, így átszállították őt Grenoble-ba. A franciaországi kórházban Schumachert azonnal megoperálták.

Még aznap este a kórház közleményt adott ki, melyben megerősítették, a baleset következtében a hétszeres világbajnok agykárosodást szenvedett, állapota pedig „kritikus”. A német versenyzőt mesterséges altatásban tartották, december 30-án pedig újra megoperálták.

Újév napján Schumacher menedzsere, Sabine Kehm sajtótájékoztatót tartott, ahol arról számolt be, a versenyző állapota stabil, ugyanakkor továbbra is kritikus.

A Jordan, a Benetton, a Ferrari és a Mercedes korábbi pilótáját 2014. április 16-án ébresztették fel a mesterséges kómából.

2014. szeptember 9-én menedzsere sajtóközleményt adott ki, melyben azt írta, több mint 8 hónappal a baleset után Schumacher elhagyta a grenoble-i klinikát, és otthonában folytatja rehabilitációját.

Azóta hivatalos információk a család kérésére nem láttak napvilágot.

Schumacher 2019. január 3-án lesz 50 éves.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!