Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Schumacher: 5 éve minden megváltozott

Michael Schumacher, Ferrari,
Fotó: Scuderia Ferrari
Napra pontosan 5 éve, 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a Forma-1 történetének máig legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher.

Napra pontosan 5 éve, 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a Forma-1 történetének máig legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher.

A legendás autóversenyző a méribeli síparadocsimban síelés közben elesett, fejét pedig beverte egy sziklába. 

Helikopterrel azonnal a moutiers-i kórházba szállították, ám kiderült, sérülései súlyosabbak, mint azt korábban gondolták, így átszállították őt Grenoble-ba. A franciaországi kórházban Schumachert azonnal megoperálták.

Még aznap este a kórház közleményt adott ki, melyben megerősítették, a baleset következtében a hétszeres világbajnok agykárosodást szenvedett, állapota pedig „kritikus”. A német versenyzőt mesterséges altatásban tartották, december 30-án pedig újra megoperálták.

Újév napján Schumacher menedzsere, Sabine Kehm sajtótájékoztatót tartott, ahol arról számolt be, a versenyző állapota stabil, ugyanakkor továbbra is kritikus.

A Jordan, a Benetton, a Ferrari és a Mercedes korábbi pilótáját 2014. április 16-án ébresztették fel a mesterséges kómából.

2014. szeptember 9-én menedzsere sajtóközleményt adott ki, melyben azt írta, több mint 8 hónappal a baleset után Schumacher elhagyta a grenoble-i klinikát, és otthonában folytatja rehabilitációját.

Azóta hivatalos információk a család kérésére nem láttak napvilágot.

Schumacher 2019. január 3-án lesz 50 éves.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS