Schumacher 6. a legjobb időmérőjét beállító Haasszal - F1VILÁG.HU

Schumacher 6. a legjobb időmérőjét beállító Haasszal

HIRDETÉS
Az elmúlt hétvégéken kissé visszaesett a Haas tempója az erős szezonkezdet után, ám Montrealban az esős időmérő ismét lehetőséget adott a tündöklésükre, ami Mick Schumacher nehéz futamait is feledteti kissé a csapat számára.
BAKU CITY CIRCUIT, AZERBAIJAN - JUNE 12: Mick Schumacher, Haas during the Azerbaijan GP at Baku City Circuit on Sunday June 12, 2022 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Kevin Magnussen az 5., Schumacher a 6. helyen zárta a vizes pályán zajló időmérőt a Kanadai Nagydíjon, Günther Steiner pedig pontosan fogalmazott, amikor azt mondta, hogy ez a Haas történetének legjobb időmérős eredménye. Az 5. pozíció a legjobb rajthelyük a 2016-os debütálásuk óta, az pedig, hogy a teljes harmadik sort kisajátítsák egy futamra, csak kétszer fordult elő korábban: 2018-ban Melbourne-ben és Hockenheimben.

Schumachernek eddig két 10. rajthely volt a legjobbja, ezt sikerült most jelentősen megjavítania.

„Elég jól ment, noha még így sem hoztunk ki mindent a lehetőségeinkből, mert az utolsó gumiszettet egy kicsit nehezebben kezelhetőnek találtam. Egy gyorskört meg kellett szakítanom a forgalom miatt, emiatt lecsökkent a hőmérsékletük” – mondta a német. „Persze így is nagyon örülök, hogy a hatodik helyről rajtolhatok. Nem látom magam előtt, hogy innen még előrébb juthatnánk, hiszen jól ismerjük a körülöttünk lévő autók tempóját, de mindent beleadunk, és majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Eddig ez a legjobb időmérős eredményünk, és nagyon örülök a csapat sikerének.”

Az imolai hétvége óta már a Haas erősebb eredményeit szállító Magnussen sem szerzett pontot, így rá is üdítően hatott ez az sikeres szombat. A dán a 2018-as Orosz Nagydíjon rajtolt utoljára ilyen előkelő helyről.

„Pontosan ebben reménykedtünk. Már Imolában kiderült, hogy az autónk szereti ezeket a körülményeket. Az volt a kulcs, hogy folyamatosan egyre gyorsabb köröket jegyezzünk, ahogy a pálya állapota egyre javult, ennek érdekében pedig végig a határon kellett autóznunk, amit nagyon élveztem. Mick is remek munkát végzett, így az 5. és a 6. helyen állunk, ami kiváló eredmény a csapattól” – fogalmazott Magnussen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!