Schumacher a baleset után: Legalább már ismerem a pályahatárokat - F1VILÁG.HU

Schumacher a baleset után: Legalább már ismerem a pályahatárokat

Mick Schumacher, a Haas versenyzője hibázott az F1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén, ami miatt piros zászlóval kellett megszakítani a tréninget.

Schumacher az edzés utolsó perceiben ütközött a falnak – az incidens során az autó jobb hátsó felfüggesztése sérült, azonban a csapat tájékoztatása szerint más, komolyabb sérülés nem történt, a váltó is rendben van. 

A német versenyző igyekezett ebből a helyzetből is levonni a következtetéseket, hogy a jövőre nézve tanulni tudjon belőlük. 

 

„Úgy gondolom, ez része Monacónak. Nincs helye hibának. Én egy kis hibát vétettem, és ez lett belőle. Most már ismerem a határokat és tudom, hogy milyen szélesen mehetek” – vonta le a pozitív következtetéseket a német. 

Habár csapattársa, Nikita Mazepin korábban többször került hasonló helyzetbe, Schumacher eddig jól tudott bánni a Haas egyébként nehezen kezelhető versenygépével.

„Eddig nálam ez nem volt probléma” – mondta. „És úgy gondolom, valamilyen szinten ez a helyzet nálunk, hogy Nikitának valószínűleg egy stabil autóra van szüksége, nekem pedig egy kicsit élénkebbre.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher a baleset után: Legalább már ismerem a pályahatárokat
Komoly fejlesztésekkel vágnak vissza Alonsóék Kanadában
Nevetség tárgyává vált a Williams, a csapatfőnök az istálló védelmére kelt
Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren
James Key lett a Sauber technikai igazgatója

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!