Schumacher a Ferrari-motor miatt esett ki pontszerző helyről - F1VILÁG.HU

Schumacher a Ferrari-motor miatt esett ki pontszerző helyről

HIRDETÉS
A Ferrari-motor meghibásodása miatt volt kénytelen kiállni pontszerző helyről a vasárnapi Kanadai Nagydíjon Mick Schumacher.
CIRCUIT GILLES-VILLENEUVE, CANADA - JUNE 17: Mick Schumacher, Haas VF-22, leads Lance Stroll, Aston Martin AMR22 during the Canadian GP at Circuit Gilles-Villeneuve on Friday June 17, 2022 in Montreal, Canada. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A német versenyző parádésan szerepelt a szombati, esős időmérőn, hiszen a 6. rajtkockát szerezte meg, a versenyen pedig szépen tartotta is magát a legjobb 10 között. Sajnálatos módon azonban Schumacher egy technikai probléma miatt a 7. helyről kénytelen volt kiállni – mint kiderült, a Haas versenyautójában a Ferrari motorja hibásodott meg.

Schumacher azt mondja, természetesen nagyon csalódott, hiszen szerinte remek eredményt érhettek volna el Montrealban.

„Egy erőforrással kapcsolatos problémánk volt, ami nyilván nagyon balszerencsés” – mondta a fiatal német a leintést követően. „Azt gondolom ugyanis, hogy remek versenyt futottunk addig a pontig, nagyszerűen éreztem magam az autóban. A többiekhez képest sem volt rossz a tempónk, szóval dühítő a dolog, de hátravan még jó néhány verseny.”

„A tempó tekintetében már tegnap és ma is nagyon erősnek tűntünk, ez pedig remek dolog, amit magunkkal tudunk vinni Kanadából.”

Schumacher csapattársa, Kevin Magnussen célba ért ugyan, de nem tudott pontot szerezni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!