Orosz Nagydíj

Schumacher a forgalmat és a gumikat okolja

Csalódottan nyilatkozott az Indiai Nagydíj szombati időmérő edzését követően a Mercedes Grand Prix hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.


Csalódottan nyilatkozott az Indiai Nagydíj szombati időmérő edzését követően a Mercedes Grand Prix hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

A német versenyző csak a tizenkettedik helyet szerezte meg a kvalifikáción, és noha Vitaly Petrov hátrasorolása miatt egy hellyel előrébb rajtolhat majd, érthető módon nem elégedett, hiszen több probléma is hátráltatta szombaton.

„Nem igazán alakult jól számunkra az időmérő” – mondta Schumacher.

„Először forgalomba kerültem, aztán a Q2-ben, az utolsó etapomon ismét vibrációt tapasztaltam a gumikon, ami nem segített. Ez persze nem magyarázza meg a különbséget Nicóhoz [Rosberg] képest, szóval meg kell értenünk az okokat, hogy megoldást találjunk.”

A hétszeres világbajnok hozzátette, reméli, hogy sikerül előrébb jutnia a holnapi viadalon.

„Ami a versenyt illeti, elvileg jobban kell, hogy szerepeljek, és a célom kétségtelenül az, hogy pontokat szerezzek.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg hetedik lett ma, ám úgy érzi, jobb eredményt is elérhetett volna, ha nem sérül meg autója, és nem lengetik meg a sárga zászlót az utolsó pillanatokban Felipe Massa balesete miatt.

„Örülök, hogy sikerült előrelépnünk ma, de még ennél is előrébb végezhettünk volna” – mondta az ifjú tehetség.

„A Q1-ben túl agresszíven támadtam az egyik kerékvetőt, ami miatt megsérült a padlólemez, így egy kicsit veszített az autó a leszorítóerejéből. A Q3 végén a leggyorsabb körömön voltam, de sajnos le kellett lassítanom a Felipe balesete miatt meglengetett sárga zászlós jelzés következtében, ami miatt időt vesztettem.”

„Keményen fogom majd nyomni azért, hogy nyerjen néhány pozíciót holnap, és hogy jó versenyem legyen ezen a fantasztikus pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS