Friss hírek

Schumacher a lágy gumikon bukott az időmérőn

A nyolcadik helyről kezdheti meg a 2010. évi forma-1-es világbajnoki sorozat utolsó futamát a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.


A nyolcadik helyről kezdheti meg a 2010. évi forma-1-es világbajnoki sorozat utolsó futamát a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.

A német versenyző a kvalifikációt követően elmondta, alakulhatott volna jobban is a szombati nap, azonban nem tudta kihozni a maximumot autójából az utolsó etapban.

Hirdetés
 

“Sajnos nem sikerült a legjobb kört megfutni ma a Q3-ban, mivel nem tudtam megfelelően összehozni a szektorokat” – mondta a sportág történetének legsikeresebb versenyzője.

“Kár érte, mert akár 1-2 pozícióval előrébb is végezhettem volna. Mindazonáltal ez lehetőséget ad a fejlődésre, és nyilvánvalóan ez lesz a célom a holnapi versenyen.”

Schumacher hozzátette, nagyon kedveli az abu dhabi versenypályát, és reméli, hogy látványos versenyt futnak majd vasárnap.

“Elég sima hétvégénk van ezen a fantasztikus pályán. Nagyon élvezem a vezetést, az atmoszféra nagyszerű és a naplementében való versenyzés igazán különleges.”

“Rendkívül látványos és remélem, hogy a versenyen ez csak fokozódik majd.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg csalódott volt az időmérő után: a fiatal tehetség szerint a legtöbb problémát a lágy keverékű abroncsok okozták a mai napon.

“Ma megvolt a sebesség, viszont csak a keményebb keveréken, így kiábrándító, hogy a kilencedik helyről rajtolok majd” – nyilatkozta Rosberg.

“Ami a versenystratégiát illeti, az opciós keveréken kellett futnom a Q3-ban és küzdöttem velük az egész időmérő alatt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!