Schumacher a pazar időmérő után: Álomszerű lenne a pontszerzés! - F1VILÁG.HU

Schumacher a pazar időmérő után: Álomszerű lenne a pontszerzés!

HIRDETÉS
Pazar teljesítménnyel rukkolt elő a Forma-1-es Török Nagydíj szombati időmérő edzésén Mick Schumacher. A német tehetség sikeresen bejutott a Q2-be, így a mai versenyt a 14. pozícióból kezdheti meg.
ISTANBUL PARK, TURKEY - OCTOBER 09: Mick Schumacher, Haas VF-21 during the Turkish GP at Istanbul Park on Saturday October 09, 2021, Turkey. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Nem ez volt az első alkalom, hogy a német tehetség továbbjutott a Q1-ből: a Francia Nagydíjon ugyancsak eredményes volt, ott azonban a kvalifikáció második szakaszában összetörte az autóját.

Ezúttal viszont derekasan helytállt, örömét pedig természetesen nem is rejtette véka alá az időmérő után.

„Igen, nagyszerű volt!” – mondta a Haas versenyzője. „Szórakoztató volt vezetni a trükkös körülmények között, élveztem, és megtettem, ami tőlem telt.”

„A csapat megfelelő döntéseket hozott a megfelelő időben. Kiemeleztük rendesen a dolgokat, teljesítettünk minden lépést, amit általában, de úgy tűnik, sikerült jó beállításokat találni a körülményeknek megfelelően.”

„Már az első edzéstől kezdve jól mentek a dolgok, nagyon jó érzés volt pályán lenni az autóval, szóval nagyon örülök.”

Schumacher a Q2-ben végül a 14. helyen zárt, hiszen az eleve a mezőny végéről rajtoló Carlos Sainz nem futott mért kört.

Arra a kérdésre, hogy hol végezhet a mai versenyen, így felelt: „Remélhetőleg előrébb tudunk jutni. Az álom az, hogy pontszerző helyen végezzük. Hogy ez valósággá válhat-e, azt majd meglátjuk, de alaposan kielemzünk majd mindent, és meglátjuk, mit tehetünk vasárnap.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!