Schumacher: A Red Bull döntése felér egy halálos ítélettel de Vries számára - F1VILÁG.HU

Schumacher: A Red Bull döntése felér egy halálos ítélettel de Vries számára

HIRDETÉS
Ralf Schumacher szerint nemes egyszerűséggel kinyírta Nyck de Vries pályafutását a Red Bull azzal, hogy szezon közben menesztette őt kiscsapatától, a német azonban azt mondja, meg lehet érteni az energiaital-gyárosok döntését.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 25: Nyck de Vries of Netherlands and Scuderia AlphaTauri talks to the media in the Paddock during day three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 25, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

De Vries idén azt követően kapott lehetőséget az AlphaTauritól, hogy tavaly, Alex Albon helyetteseként remek teljesítményt nyújtott az Olasz Nagydíjon a William színeiben. Idén azonban a Red Bull várakozásainak nem felelt meg teljesítménye, ezért az osztrákok kedden bejelentették, helyét Daniel Ricciardo veszi át az AlphaTaurinál – már a jövő hétvégi Magyar Nagydíjtól kezdve.

„A döntés még akár érthető is lehet” – mondta a német Sky szakértőjeként tevékenykedő egykori F1-es pilóta, Ralf Schumacher. „De azt is el kell mondani, hogy a szezon közepén ez nem éppen a legkifinomultabb stílus volt a Red Bulltól.”

Schumacher beszélt arról is, az AlphaTauri kétségkívül megengedhet magának egy versenyzőcserét idény közben, hiszen a csapat a legutolsó helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, ám de Vries pályafutása szempontjából ez egy végzetes döntés.

„Természetesen ez egy abszolút halálos ítélet a srác számára. Ezután sehová sem teheti majd be a lábát. Ez az én véleményem.”

Ralf Schumcher aztán újra említést tett arról, hogy Mick Schumacher valamiért nem kellett az energiaital-gyárosoknak az idei szezonra.

„Mick elérhető lett volna, de ezt már átbeszéltük elégszer” – mondta az AlphaTauri 2023-ra megválasztott versenyzőpárosával kapcsolatban. „Valamiért viszont Mick ellen döntöttek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!