Schumacher a szezon végén szakít a Ferrarival! - F1VILÁG.HU

Schumacher a szezon végén szakít a Ferrarival!

HIRDETÉS
Várhatóan az idei szezon végén szakít a Ferrarival az olasz csapat juniorversenyzője, a jelenleg a Haas Forma-1-es alakulatát erősítő Mick Schumacher.
FDA TEST FIORANO -GIOVEDì 28/01/21 - MICK SCHUMACHER 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office

A német versenyző még 2019 elején került be a maranellóiak juniorprogramjába, tavaly pedig a Haas színeiben az olaszok támogatásával mutatkozhatott be a száguldó cirkuszban. Schumacher idén második szezonját teljesíti a királykategóriában, egyelőre viszont a 2023-as évre még nincs érvényes szerződése, a hírek szerint pedig jó esély van rá, hogy jelenlegi csapata nem tart igényt a szolgálataira jövőre.

Schumacher 2023-ra az Alpine-hoz, vagy a Williamshez szerződhet, de nevét összefüggésbe hozták az AlphaTauri F1-es csapatával is.

A Ferrari juniorprogramjához való csatlakozásakor Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke arról beszélt, mindent megtesznek azért, hogy a fiatal pilóta egy szép napon apja nyomdokaiba lépve a patinás olasz istállónál versenyezzen a Forma-1-ben.

Schumachernek az elmúlt években többször volt lehetősége arra, hogy a Ferrari F1-es autóit tesztelje, jelen állás szerint viszont nemcsak a gyári csapatnál, de a szintén Ferrari-motorokat használó Alfa Romeónál sem lesz hely számára: Valtteri Bottasnak érvényes szerződése van, Guanyzu Zhou szerződését pedig várhatóan hamarosan meghosszabbítja az istálló. A Scuderiának ráadásul jelenleg nincs is lehetősége arra, hogy kikövetelje a Saubertől, hogy egyik juniorversenyzőjét ültesse autójába.

Miután a Haas jó eséllyel meg kíván válni tőle, nem maradt más választása, más csapat után kell néznie. Úgy tudni, Schumacher a szezon végén kikerül a Ferrari programjából, ami azt jelenti, hogy szabadon igazolhatóvá válik a többi csapat számára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!