A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Schumacher a vb-címet célozza meg 2010-ben

Michael Schumacher kijelentette, hogy készen áll a kihívásra, és nagy dobásra készül jövőre, visszatérő évében a Forma-1-ben, miután egy három évre szóló szerződést kötött a Mercedes Grand Prix-vel.

Michael Schumacher kijelentette, hogy készen áll a kihívásra, és nagy dobásra készül jövőre, visszatérő évében a Forma-1-ben, miután egy három évre szóló szerződést kötött a Mercedes Grand Prix-vel.

A német versenyző három év kihagyás után tér vissza a királykategóriába, azonban úgy érzi, minden adott lesz ahhoz, hogy ott folytassa, ahol 2006-ban abbahagyta, és nem titkolta, célja a világbajnoki cím megszerzése lesz 2010-ben.

“A Mercedes GP egy olyan csapat, amely megnyerte mindkét bajnoki címet az idei évben” – idézte Schumachert az Autosport.

“A Mercedes-Benzzel, mint egy igen erős partnerrel, nem is lehet más a célom, mint a világbajnoki cím megszerzése 2010-ben.”

Michael azt is elmondta, hogy kedden este írta alá szerződését a brackley-i bázisú alakulattal, és döntésében komoly szerepet játszott az, hogy ismét egyesítheti erejét régi jó barátjával, és kollégájával, Ross Brawnnal, akivel nem csak a Ferrarinál, hanem a Benettonnál is együtt dolgozott.

“Őszintén szólva, már most hihetetlenül izgatottan várom, hogy visszaülhessek egy forma-1-es autó volánja mögé” – olvasható a német versenyző hivatalos weboldalán.

“Nem is akarom cáfolni, hogy egy német forma-1-es csapat ötlete igencsak csábító volt számomra. Úgy gondolom, minden német versenyző így érzett volna. Az pedig szintén komoly súllyal esett a latba, hogy ismét együtt dolgozhatok majd Ross (Brawnnal) a Mercedes GP-nél.”

“Mindennek tetejében pedig régi vágyam teljesül, ugyanis már nagyon ki voltam éhezve a versenyzésre. Mikor Ross odajött hozzám Abu Dhabiban, és feltette a kérdést, hogy el tudnám-e képzelni a visszatérést, úgy éreztem, hogy nem állok készen erre.”

“De mikor két héttel később ismét felhívott, rádöbbentem, hogy visszatért a régi szenvedély. Hirtelen ismét égett bennem a tűz. Elképzeltem magam egy forma-1-es autóban ismét versenyezni a világbajnoki sorozatban, és ez nagyon inspirálóan hatott rám”

Schumacher már a nyáron is közel állt a visszatéréshez, mikor a sérült Felipe Massa helyére érkezhetett volna a Ferrarinál, ám végül nyakfájdalmai miatt le kellett fújnia a dolgot. A hétszeres világbajnok azonban nem aggódik amiatt, hogy a jövőben esetleg ismét gond lehet a nyakával, ami még februárban sült meg egy motorbalesetben.

“Komoly téma volt a nyakam, de az már a múlté” – folytatta. “Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy a nyakam többé már nem lehet probléma.”

“A nyári visszatérés azért nem jöhetett össze, mert az a dátum túlságosan közel volt a balesetemhez. Az idő viszont elegendő volt ahhoz, hogy teljesen helyrejöjjön, így ez nem lehet gond a jövőben.”

Bár sokan óva intették a visszatéréstől, nehogy egy esetleges gyenge szerepléssel lerombolja mindazt, amit eddig felépített, Schumacher úgy érzi, készen áll a kihívásra.

“Igazából soha nem hagytam el a versenypályát. 2006 végén egy kicsit belefáradtam az F1-be, de három év kihagyást követően ismét teljes energiával térhetek vissza, és erősnek érzem magam” – magyarázta.

“Sokat motoroztam az elmúlt években, és úgy érzem, készen állok a nagy dobásra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!