Schumacher a vízpermetet okolja az ütközésért - F1VILÁG.HU

Schumacher a vízpermetet okolja az ütközésért

HIRDETÉS
Akár még jó napja is lehetett volna Mick Schumachernek a Japán Nagydíjon, mielőtt az állóvizen felúszva csúnyán összetörte az autóját. Elmagyarázta, hogyan látja a pénteki baleset körülményeit, ami miatt a csapatfőnöke neheztel rá.
Mick Schumacher, Haas

Kínos helyzetbe került a Forma-1-es Japán Nagydíj hétvégéjén a jövő évi szerződés nélkül versenyző Mick Schumacher, aki az első szabadedzés utolsó másodperceiben, a bokszutca felé menet ütközött falnak. A fiatal német pilóta a hetedik helyen állt az időmérő tabellán, amikor a rajtpróbáját követően a hetes kanyarban megpördült, majd orral az egyik falnak csapódott.

„Szerintem leginkább azon múlt, hogy az előttem haladó autó sok vizet vert fel” – magyarázta a helyzetet. „Nem igazán láttam, hová helyezem az autót. Az sem segített, hogy a rajtpróba miatt nagyon sok hőmérsékletet veszítettek a gumik. Ráadásul egy olyan üzemmódban voltam, amivel a versenyre próbáltuk megtalálni a legmegfelelőbb beállításokat.”

Schumacher életében először vezet F1-es autót a szuzukai aszfaltcsíkon, amit a pilóták egyöntetűen a szezon egyik legnehezebb pályájának tartanak. Elmondása szerint van még mit tanulnia a helyszínről.

„Minden pálya más és más, én pedig először vagyok itt. Próbálok ráérezni a sajátosságaira. Sajnos az eső bizonyos helyeken itt nagyon összegyűlik. Ha két méterrel később történik, akkor valószínűleg csak megpördülök, majd tovább megyek. A dolgok viszont okkal történnek. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, talán tíz év múlva kiderül” – filozofált a fiatal német.

A Haas csapatfőnöke érthető frusztráltságát fejezte ki az eset kapcsán, ugyanis Schumacher autójában baleset miatt idén már harmadik alkalommal cseréltek utascellát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!