Schumacher: Akár jobbak is lehettünk volna - F1VILÁG.HU

Schumacher: Akár jobbak is lehettünk volna

HIRDETÉS

Michael Schumacher nagyon boldog, amiért a harmadik pozícióból vághat neki a holnapi versenynek, Nico Rosberg azonban egyáltalán nem örül, hogy a megszerzett 17. helye mellett még büntetés is nehezíti a dolgát.


Michael Schumacher nagyon boldog, amiért a harmadik pozícióból vághat neki a holnapi versenynek, Nico Rosberg azonban egyáltalán nem örül, hogy a megszerzett 17. helye mellett még büntetés is nehezíti a dolgát.

Schumacher elmondta, rosszabb eredményre számítottak, ám nagyon örül, hogy hazai közönsége előtt a harmadik helyről rajtolhat majd.

„Ez egy remek kezdete a Német Nagydíjnak. Arra számítottunk, hogy az ötödik és a hetedik pozíció között végzünk majd, szóval negyediknek lenni az időmérőn – ami végül is egy harmadik helyet jelent majd a rajtrácson –, nagyon jó. Természetesen örülök minden Mercedeses kollégának a lelátókon: egész évben támogatnak minket, és valamit vissza kell adnunk nekik.”

A hétszeres világbajnok hozzátette, gyorsabb is lehetett volna, ha a Q3 végére egy új szett abroncsot tettek volna fel, ám úgy érzi, az autóból sikerült a maximumot kihoznia.

„Mindenesetre elégedettek lehetünk a mai eredménnyel. Talán még jobban is sikerülhetett volna, ha kereket cserélünk a végére, de nem gondolom, hogy sokkal többet tehettünk volna. Most teljes mértékben a holnapi versenyre kell koncentrálnunk. Tudjuk, hogy száraz verseny lesz, szóval sokkal versenyképesebbek leszünk holnap, mint Silverstone-ban.”

Nico Rosberg csapattársával ellentétben egyáltalán nem elégedett, sőt, nagyon bántja, hogy pont a német közönség előtt szerepelt ilyen rosszul, ráadásul a váltócsere miatti öt rajthelyes büntetés sem könnyíti meg a feladatát.

„Kicsit meglepő, hogy ennyire hátul végeztem ma, de sajnos a Q2-ben az első intermediate gumiknál nem találtam a megfelelő hőmérsékletet, szóval másodpercekkel lassabb voltam. Tegnap magabiztos voltam esőben és szárazon is, szóval frusztráló az eredmény, különösen a váltócsere miatti büntetéssel együtt.”

A német ennek ellenére bízik az autó képességeiben, és mivel a versenyen bármi lehetséges, reméli, hogy a 22. helyről rajtolva is sikerülhet a pontszerzés.

„De még mindig remélem, hogy szerezhetek néhány pontot holnap, mert a versenyeken bármi megtörténhet idén. Keményen fogok küzdeni a hazai közönségem előtt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!