Schumacher az Alfa Romeo autójával tesztel

Fotó: Formula 2
FIA Formula 2 Series - Test 3. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Friday 30 November 2018. Mick Schumacher (DEU, PERTAMINA PREMA Theodore Racing). Photo: Zak Mauger / FIA Formula 2. ref: Digital Image
Április elején az Alfa Romeo Forma-1-es versenyautójával tesztelhet Mick Schumacher. A német versenyző két napon át dolgozhat majd Kimi Räikkönenék versenygépével.

Schumacher 2019-ben a Forma-2-es sorozatban versenyezhet majd a Prema színeiben, januárban pedig bekerült a Ferrari akadémiájára, így borítékolható volt, hogy már idén F1-es tesztlehetőséget kap.

Az Auto Bild Motorsport értesülései szerint mostanra az is eldőlt, hogy mely csapat versenygépével körözhet először: Mick Schumacher a Bahreini Nagydíjat követő kedden és szerdán, azaz április 2-án és 3-án az Alfa Romeo autójával dolgozhat.

Hivatalos bejelentés egyelőre még nem érkezett, ám Frederic Vasseur, az istálló csapatfőnöke megerősítette nemrég, a német versenyző lehetőséget kaphat.

Az Alfa Romeo a Ferrari V6-os erőforrásait használja a Forma-1-ben.

Schumacher egyébként 2017-ben vezetett F1-es autót: a Belga Nagydíj előtt édesapja, Michael Schumacher 1994-es Benetton B194-es versenygépével tehetett meg egy kört.

Mick Schumacher számára hétvégén rajtol a Forma-2-es idény Bahreinben.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!