Friss hírek

Schumacher: Az F2 megnyerése sem jelentene garanciát az F1-es ülésre

Remekül alakult az elmúlt időszak a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick számára. A német versenyző nemrég győzni tudott a Forma-2-ben, jelenleg pedig élen áll a bajnoki tabellán. Vajon már 2021-ben láthatjuk őt versenyezni a száguldó cirkuszban?

Schumacher második szezonját teljesíti jelenleg az F1 előszobájának számító Forma-2-es sorozatban, jelenleg pedig 8 pontos előnnyel vezeti az összetett pontverseny Callum Ilott előtt.

Az idei szezonból még 4 verseny hátravan, sokak szerint azonban egyre nagyobb esély van arra, hogy a német tehetség jövőre már egy szinttel feljebb, a Forma-1-ben bizonyíthat. A fiatal pilóta viszont egyelőre még nem gondol erre.

„Egyszerűen csak csinálom a dolgomat” – mondta Schumacher az RTL-nek.

„Az persze jelent valamit, ha az ember Forma-2-es bajnok lesz. Természetesen ez felhívja rád a figyelmet. De ettől még nem lesz evidens, hogy pontosan ekkor ülést kapsz a Forma-1-ben. Tennem kell továbbra is a dolgomat, a saját versenyeimre kell koncentrálnom.”

Schumachert természetesen megkérdezték Sebastian Vettelről is, aki köztudottan hősének tekinti honfitársa édesapját, Michael Schumacher. A négyszeres világbajnok jövőre az Aston Martin színeiben folytatja a versenyzést a Forma-1-ben.

„Nagyon örülök neki! Sebastian egy nagyon higgadt srác, akitől egy-két tippet is kaptam már” – mondta a fiatal német, hozzátéve, hogy a négyszeres világbajnok mindig „nagyon segítőkész”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!