Schumacher: Az FIA túl szigorú volt Verstappennel - F1VILÁG.HU

Schumacher: Az FIA túl szigorú volt Verstappennel

HIRDETÉS
Túl szigorúak voltak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói Max Verstappennel és a Red Bull Forma-1-es csapatával szemben – véli a Haas versenyzője, Mick Schumacher.
AUTODROMO NAZIONALE MONZA, ITALY - SEPTEMBER 11: Mick Schumacher, Haas F1 during the Italian GP at Autodromo Nazionale Monza on Saturday September 11, 2021 in Monza, Italy. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A holland pilóta 3 rajthelyes büntetést kap majd a soron következő Orosz Nagydíjon, miután a monzai verseny 26. körében összeütközött bajnoki riválisával, Lewis Hamiltonnal.

Mick Schumacher szerint Verstappen nem érdemelt büntetést, szerinte az, ami a két bajnokesélyes között történt, az a versenybalesetek „iskolapéldája”.

„Szerintem Max büntetése nem volt indokolt” – mondta Schumacher a német Sky Sportnak. „Mindkét versenyző nagyon keményen játszott. Verstappen be akarta venni a kanyart, de nem kapott elég helyet, mert Lewis nem engedett. Hamilton pedig egy centimétert sem akart odaadni, mert nem akarta feladni a pozíciót.”

„Hamilton tudta, hogy még több pontot veszíthet Maxszal szemben emiatt, így összeütköztek. Számomra ez a versenybaleset iskolapéldája.”

„Az FIA nagyon szigorú volt a Red Bull-lal és Verstappennel. Ez a három rajthely nem leküzdhetetlen, habár Oroszországban nehéz előzni. Ez pedig előny Hamilton számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!