Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Schumacher: Az idei év teljesen más lesz

Dobogós helyezésekben és futamgyőzelmekben reménykedik a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher. A német versenyző elégedett a téli felkészüléssel, és alig várja már az Ausztrál Nagydíjat.


Dobogós helyezésekben és futamgyőzelmekben reménykedik a Mercedes hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher. A német versenyző elégedett a téli felkészüléssel, és alig várja már az Ausztrál Nagydíjat.

Schumacher a csapat hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában kijelentette, magabiztos a 2011-es idényt illetően, hiszen a Mercedes vadonatúj versenyautója minden tekintetben jobb elődjénél. A hétszeres világbajnok biztos abban, hogy az élmezőnyben harcolhat majd, és reméli, az MGP W02-es kódjelű versenygép a futamgyőzelemre is képes lesz.

„Jók az érzéseim. A csapat nagyon keményen dolgozott a tél során, hogy minden területen formáljuk az autót, hiszen fejlesztésekre volt szükségünk” – mondta a Forma-1 legsikeresebb versenyzője.

„Az adatok, melyeket a tél során láttam, elég biztatóak, de mindannyian tudjuk, hogy ezek valóságalapja elég relatív és pályánként változó. Versenyzőként nyilvánvalóan előrelépést remélsz, és én úgy gondolom, ezt sikerült is elérnünk. Meggyőződésem, hogy a dobogóért harcolhatunk és remélem, hogy néhány versenyen a győzelemért indulhatunk csatába. Miután csak a szezon kezdetével derül fény az igazságra, alig várom már, hogy Melbourne-ben legyünk, hogy végre tiszta képet kapjunk az erőviszonyokról.”

Schumacher hozzátette, a tavalyi nehéz visszatérőév után könnyebb szezonra számít, hiszen azáltal, hogy jobban ismeri a csapatot, a munka is könnyebben megy. A német versenyző ismét kijelentette, nem bánta meg visszatérését, és mindent megtesz az eredményes szereplésért.

„Úgy tűnik, az idei év teljesen más lesz. Tavaly minden nagyon új volt: a teszthelyzet, az autó, a csapat, a struktúrák. Izgalmas volt, de egyben olyasvalami, amelyben meg kellett találnom a helyem. Most, egy évvel később már sokkal jobban tudom, mely területeken kell dolgozni. Sokkal jobban ismerem a csapatot is, nagyon tehetséges és elkötelezett emberekkel dolgozom. Élvezem, amit csinálok, élvezem a Mercedesszel való közös munkát és soha nem bántam meg, hogy visszatértem.”

A hétszeres világbajnok szólt néhány szót az idei évben használandó kinetikus energia-visszanyerő rendszerről, valamint az állítható hátsó szárnyról. Schumacher úgy véli, habár hatásosak lehetnek ezek a fejlesztések, valódi teljesítményükről csak Melbourne-ben kapunk tiszta képet.

„Abból, amit eddig láttam, úgy gondolom, hatása lesz ezeknek a rendszereknek, de nem olyan mértékben, hogy megnyomunk egy gombot és könnyen megelőzzük az előttünk lévőt. A megfelelő helyen kell lenni és jó pillanatban kell alkalmazni a rendszereket. Csak a versenyen látjuk majd pontosan, miképp működnek és hogy elégedettek leszünk-e vele.”

A Mercedes és Michael Schumacher főként a Pirelli abroncsaiban látja a siker kulcsát, hiszen a német pilóta 2010-ben sokat szenvedett a Bridgestone keverékeivel. A 42 esztendős versenyző úgy nyilatkozott, izgalmas kihívás elé néznek, ám véleménye szerint az új gumik nem okoznak majd problémát.

„A gumik mindenki számára ugyanazok, és biztos vagyok abban, hogy mindannyian megbirkózunk velük. Természetesen autóversenyzőként érezzük a különbséget, de éppen emiatt izgalmas a változás, és mi képesek vagyunk alkalmazkodni ehhez. Véleményem szerint a kulcs az lesz, hogy megfelelő taktikát válasszunk annak érdekében, hogy a maximumot hozzuk ki az abroncsokból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!