Schumacher tudja, vissza kell fognia magát - F1VILÁG.HU

Schumacher tudja, vissza kell fognia magát

HIRDETÉS
A teljesen megváltozott technikai szabályok miatt nem tekinthet igazi „második évként” a 2022-es Forma-1-es szezonra Mick Schumacher. A német elismeri, egy kicsit vissza kell fognia magát a folytatásban, eddigi autótörései ugyanis komoly fejfájást okoztak már a Haas csapatának.
CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - MAY 20: Mick Schumacher, Haas VF-22 during the Spanish GP at Circuit de Barcelona-Catalunya on Friday May 20, 2022 in Barcelona, Spain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Günther Steiner, az istálló csapatfőnöke csütörtökön beszélt arról, Schumachernek változtatnia kell, a Haas beszállítói ugyanis már nem győzik gyártani az új alkatrészeket, annyi káruk keletkezett a szezon első felében. A szakember elárulta, már az Azeri Nagydíjon átlépték az idei baleseti károkra szánt pénzösszeg határát, így jó lenne, ha mostantól inkább a pontokat kellene számolgatniuk.

Amikor Schumachert arról kérdezték Bakuban, versenyzés közben mostantól gondolnia kell-e a Haas csapatának büdzséjére is, a német határozott „igennel” felelt.

„Bizonyos szempontból szerepet játszik. Bizonyos elemekkel kapcsolatban egy kicsit konzervatívabbnak kell lennünk, mert kifogyunk belőlük. Szóval vigyázni fogunk az alkatrészeinkre” – mondta a fiatal pilóta.

„Nyilván próbálunk kockáztatni, és igyekszünk a pontszerző helyeken végezni, emiatt pedig be kell vállalni némi rizikót. De határozottan olyasvalamiről van szó, amit egy kicsit jobban meg kell tanulnom, jobban meg kell értenem.”

Schumacher jelenleg második évét tölti a Forma-1-ben, és mindenki sokat várt tőle, hiszen korábban a Forma-3-ban, illetve a Forma-2-ben is második szezonjában tudott nagyot villantani. Az új technikai szabályok azonban komoly kihívások elé állítják őt is.

„Ami engem illet, talán nem is egy igazi második évként tekintek az ideire, hiszen új dolgokat kell megtanulni, az autó pedig teljesen más, mint a tavalyi. Szóval próbálom tovább építeni azt, amit tavaly megtanultam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!