Schumacher azt akarja, hogy édesapja büszke legyen rá

Rendkívül szorgalmasan, ugyanakkor megfontoltan dolgozik a Haas csapatánál a Forma-1-ben első évét teljesítő Mick Schumacher. Főnöke, Günther Steiner szerint a német pilóta nemcsak a neve miatt van a száguldó cirkuszban, határozott célja van: világbajnok akar lenni, hogy édesapja büszke lehessen rá.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick a Forma-2-es sorozat megnyerése után idén mutatkozott be a királykategóriában.

A fiatal versenyző számára az idei év természetesen a tanulásról szól, a Haas csapatánál viszont rendkívül elégedettek a munkájával. Erről Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke nyilatkozott az Auto Motor dun Sport című szaklapnak.

Hirdetés
 

„Nagyon szorgalmas és koncentrált” – mondta az ifjú versenyzőről főnöke. „Jó látni, hogy mennyire akar! Mick nemcsak azért csinálja ezt az egészet, mert az édesapja hétszeres világbajnok. Ő is világbajnok akar lenni. És keményen dolgozik ezért. Nem egyszerűen a neve miatt van itt. Azt szeretné, ha az édesapja büszke lenne rá.”

„Egy nagyon jó kiállású fiatalember, aki imádja a munkáját. Nagyon élvezi, ami rendkívül fontos akkor, amikor az embernek ilyen sokat kell adnia ennek a sportnak.”

A Haas csapatának nincs egyszerű dolga idén, hiszen amellett, hogy autóján sem fejleszt 2021-re, két újonc pilótával kell helytállnia. Steiner azt mondja, Schumacher és csapattársa, Nikita Mazepin nagyon eltérő karakterek.

„Abszolút. Eltérő személyiségűek, de ez teljesen rendben van. Nem bábukra van szükségünk, hanem igazi karakterekre. Én jól tudom kezelni ezt. Mások, de nincs jó vagy rossz ezen a téren. Nem kedvelem jobban egyiket a másiknál.”

Fotó: Haas F1 Team

Miközben Mazepin sok hibát elkövetett az első két versenyhétvégén, Schumacher szemmel láthatóan óvatosabban kezdett. A Haas csapatfőnöke azt mondja, semmi problémája nincs ezzel a visszafogottsággal.

„Azt gondolom, idővel alábbhagy majd. Egyszerűen úgy döntött, hogy ő így akarja csinálni. Nem is akarok beszélni vele erről a döntésről. Máskülönben kreálunk valamit, ami nincs is… Egyszerűen azt preferálja, hogy egy kicsit óvatosabb, minthogy elcsússzon egy banánhéjon.”

„Tud ő akaratos is lenni, ha kell. De mindig nagyon udvarias. Tudja már, hogy mit akar. Nikita a maga módján természetesen egy kicsit más. Mindketten eltérő kultúrából származnak, másképp nőttek fel. De ez nem jelenti azt, hogy Nikita nem korrekt. Csak tudnunk kell bánni a különböző karakterekkel.”

Arra a kérdésre, hogy a versenyzők készen állnak-e a „nagy ugrásra”, amit a 2022-es idény jelenthet az istálló számára, Steiner így felelt: „Ezt majd meglátjuk. Még csak két versenyen vagyunk túl. Még nem lehet megmondani, mennyire jók ők valójában.”

„De a következő évre már elegendő tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy lépést tartsanak az éllovasokkal. Természetesen mindig jobb lenne, ha az ember csapatában egy világbajnok versenyezne. De nem látok problémát a mostani helyzetben.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!