Friss hírek

Schumacher bizakodó, de válaszokat keres az szezonnyitó után

Miközben csapattársa, Kevin Magnussen egy parádés 5. helyet szállított a Haas csapatának a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon, Mick Schumacher nem tudott pontot szerezni az idény első versenyén. A német ütközött az első körben, de nem tudja, a gyenge tempó mennyire tudható be ennek.

Schumacher a 11. helyen fejezte be a szahíri versenyt, noha a hajrában egy ideig úgy tűnt, neki is esélye lehet arra, hogy pontot szerezzen. A német pilóta természetesen csalódott, hiszen már az időmérőn sem tudott olyan jó teljesítményt nyújtani – ezért jelenleg is válaszokat keres.

Azt viszont egyértelművé tette, az első körben Esteban Oconnal történt ütközése után az autóját nem volt egyszerű vezetni, ez pedig hozzájárulhatott a gyengébb teljesítményhez.

Hirdetés
 

„Nem tudom, mennyi sérülést szedett össze az autó a 6-os kanyarban történt koccanás és megpördülés után, de utána nem volt túl jó vezetni” – mondta a német. „Szerintem ez a tempóban is megmutatkozott.”

„Az, hogy Kevin az 5. helyen ért célba, azt mutatja, hogy megvan az autónk ehhez, és én is képes vagyok ugyanerre. Ez pedig azt jelenti, hogy egy őrült hétvége esetén közel lehetünk a dobogóhoz – márpedig őrült hétvégék előfordulnak a Forma-1-ben.”

Schumacher hozzátette, fontos lesz kideríteni, hogy valóban sérült-e az autója a futam elején történt incidensben.

„Kevin igazán jó köridőket produkált, én viszont nem. Ki kell derítenem, hogy miattam volna-e ez, vagy az autó miatt” – mondta a német, majd a koccanással kapcsolatban hozzátette: „Incidensek mindig vannak az első körökben. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, nem pedig azért, üres pályán autózzunk – ahogy Ayrton Senna mondaná. Szokatlan szituáció volt, de ilyenkor történik a legtöbb dolog, mert nem számítunk rá. Megpróbálta, de nem jött be.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!