Schumacher cáfolja a távozásáról szóló híreket

Michael Schumacher kategorikusan kijelentette, hogy jövőre is ott lesz a mezőnyben a Forma-1-ben, sőt mit több, pályafutása nyolcadik világbajnoki címéért akar harcolni 2011-ben.


Michael Schumacher kategorikusan kijelentette, hogy jövőre is ott lesz a mezőnyben a Forma-1-ben, sőt mit több, pályafutása nyolcadik világbajnoki címéért akar harcolni 2011-ben.

A Mercedes GP német pilótája a várakozásokon alul teljesített a szezon első felében, és még csak a dobogóra sem tudott felállni, pedig csapattársa, Nico Rosberg idei harmadik dobogós helyezését ünnepelhette az elmúlt futamnak helyet adó Silverstone-ban.

Bár sokan azt gyanítják, hogy Schumacher egy idő után meg fogja elégelni a dolgot, és három évre szóló szerződése lejárta előtt bedobja a törölközőt, maga az érintett kijelentette, hogy még csak meg sem fordult a fejében az újbóli visszavonulás lehetősége.

Arra a kérdésre, hogy kategorikusan meg tudja-e erősíteni, hogy jövőre is marad a Mercedes GP versenyzője, Schumacher azonnal rávágta, hogy „igen”.

Ami pedig a jövő évi terveit illeti, a hétszeres világbajnok így folytatta: „Pontosan az, amit már korábban, még visszatérésemkor említettem, ami nem más volt, mint megnyerni a világbajnoki címet. Erre fókuszálok, és ez az, amiért itt vagyok.”

Schumacher azt is elmondta, hogy véleménye szerint nincs különösebb probléma a teljesítményével, a legfőbb gond az, hogy az emberek túl sokat várnak tőle.

„Hogy tökéletesen elégedett vagyok-e a teljesítményemmel?” – tette fel magának a kérdést a német pilóta, amire azonnal válaszolt is.

„Szerintem nem így kell megközelít ezt a dolgot. Volt egyfajta elvárás, de a realitás talaján maradva azt valójában lehetetlen volt elérni.”

“Három évet kihagyni, majd ott folytatni, ahol korábban abbahagyta az ember, ráadásul egy olyan autóval, ami ezt nem teszi lehetővé, egyszerűen lehetetlen.”

„Kivárom az időmet, és élvezem ezt a folyamatot. Vannak hullámhelyek és hullámvölgyek, de ez a motorsport része. Nagyon magabiztos vagyok abban, hogy sikerül elérnem céljaimat, amire most minden erőmmel és energiámmal koncentrálok.”

Schumacher már korábban jelezte, hogy egyfajta felkészülésként tekint az idei évre, és már a következő idényre koncentrál, mikor nem csak a futamgyőzelmekért, hanem a világbajnoki címért is harcba akar szállni.

Schumacher a tavalyi év végén egy három évre szóló szerződést kötött a Mercedesszel, így ha minden a terveknek megfelelően alakul, akkor 2012 végéig a Forma-1-ben lesz.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!