Költségplafon-ügy

Schumacher csak az előnyeit látja híres vezetéknevének

Csak az előnyeit látja Mick Schumacher annak, hogy a Forma-1 történetének egyik legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher fiaként kell bizonyítania a száguldó cirkuszban.

A német tehetség tavaly mutatkozott be a királykategóriában, idén tehát már második szezonját teljesíti a Haas csapatánál. Hogy mit tartogat számára az a jövő, az egyelőre még nagy kérdés, az amerikai istálló ugyanis még nem döntött arról, hogy meghosszabbítja-e a szezon végén lejáró szerződését. Tény, Schumacher eddig meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott az F1-ben, bár való igaz, az elmúlt időszakban egyre meggyőzőbb formát mutatott.

A fiatal pilótával kapcsolatban természetesen gyakran felmerül, vajon mennyire nehéz neki a Forma-1 legendás versenyzőjének fiaként helytállni a száguldó cirkuszban. Ő ugyanakkor azt mondja, ennek csak az előnyeit látja.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy extra nyomást jelent-e számára a Schumacher név, így felelt: „Nem, legalábbis nem tudok ilyenről. Meggyőződésem, hogy vannak előnyei és negatívumai, de én csak az előnyeit látom. Büszke vagyok arra, hogy ezt a nevet képviselem, és megmutathatom, mire vagyok képes.”

Schumacher beszélt arról is, nagyszerű család veszi körül, ami sokat segít abban, hogy megbirkózzon az F1 kemény világával: „Nagyszerű támogatást kapok. Azt gondolom, ez a legfontosabb. Hálás s szerencsés vagyok, hogy ilyen nagyszerű szüleim vannak. Amellett, akik vagyunk, szerintem a teljes családunk mentális oldala lenyűgöző. Bárcsak mindenkinek ilyen lenne! Sajnos nem mindenkinek adatik ez meg.”

„Megkaptam a saját teremet arra, hogy felnőjek, soha nem kényszerítettek semmire. Ez óriási előny a motorsportban, mert úgy érzem, nem sok versenyzőnek adatott meg ez a kiváltság – az, hogy a saját tempójában tanuljon. Ehelyett rá voltak kényszerítve arra, hogy gyorsan tanuljanak, és talán keményen is nevelték őket. Én viszont ilyet soha nem tapasztaltam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher csak az előnyeit látja híres vezetéknevének
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!