Schumacher családja a baleset utáni életről mesél az új filmben - F1VILÁG.HU

Schumacher családja a baleset utáni életről mesél az új filmben

HIRDETÉS
Szeptember 15-én mutatják be a Netflixen azt a dokumentumfilmet, mely a Forma-1 történetének egyik legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher életét mutatja be. A filmben a családtagok bepillantást engednek életükbe, mely a feje tetejére állt azóta, hogy a legendás versenyző 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett.
Michael Schumacher, Ferrari F310, Grand Prix of Canada, Circuit Gilles Villeneuve, 16 June 1996. (Photo by Paul-Henri Cahier/Getty Images)

Schumacher állapotáról közel 8 éve nem lehet sokat tudni, a balesetet követően, 2014 szeptemberében szállították haza svájci otthonába, akkor annyi tájékoztatást adtak, hogy a hétszeres F1-es bajnok már nincs kómában.

Azóta semmiféle információ nem látott napvilágot a száguldó cirkusz történetének egyik legsikeresebb pilótájáról, a szeptember 15-én megjelenő filmben azonban felesége, Corinna, valamint gyermekei, Mick és Gina-Maria arról is beszélnek, hogyan változott meg az életük azon a bizonyos decemberi napon.

„Természetesen minden nap hiányzik Michael. De nemcsak nekem hiányzik: a gyerekeknek, a családnak, az édesapjának, és mindenkinek, aki körülötte van. Mindenkinek hiányzik Michael, de Michael itt van. Másképp, de itt van, és ez erőt ad nekünk, én így látom” – fogalmazott Corinna Schumacher a szeptember 15-én megjelenő filmben.

A hétszeres világbajnok felesége megerősítette azt is, Schumacher továbbra is kezelésekre szorul.

„Összetartunk. Együtt élünk otthon, csináljuk a terápiát. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy Michael jobban legyen, és megbizonyosodjunk arról, hogy kényelmesen érezze magát, és érezze a családját, a köteléket. Legyen bármi is, én minden tőlem telhetőt megteszek. Mindannyian megteszünk.”

„Próbáljuk úgy folytatni családként, ahogy Michael szerette, és ahogy még mindig szereti. Éljük az életünket. ’A magánélet az magánélet’ – mondta mindig. Számomra nagyon fontos, hogy továbbra is élvezhesse a magánéletét, amennyire csak lehet. Michael mindig megvédett bennünket, most mi védjük meg Michaelt.”

Fotó: imago

Schumacher fia, Mick idén már a Forma-1-ben versenyezhet a Haas csapatának színeiben. A német pilóta úgy fogalmaz, nagyon szomorú amiatt, hogy nem tudja megosztani versenyzéssel kapcsolatos élményeit édesapjával.

„A baleset óta ezek az élmények, ezek a pillanatok, melyekről úgy hiszem, sokaknál megvannak a szüleikkel közösen, már nincsenek jelen, vagy kevésbé vannak jelen, és szerintem ez egy kicsit unfair” – mondta a fiatal versenyző.

„Azt gondolom, apa és én most már másképp értenénk meg egymást, hiszen ugyanazt a nyelvet beszéljük, a motorsport nyelvét, és sokkal több mindenről lehetne beszélni. És ez jár folyton a fejemben, arra gondolok, hogy milyen király lenne. Mindent megadnék ezért.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!