Friss hírek

Schumacher egy bóját okol a kanyarlevágásért

Mick Schumacher közel volt egy szép eredményhez a Forma-1-es Mexikói Nagydíj időmérőjén. Az egyik körével a hatodik helyet szerezte meg, ám kanyarlevágás miatt elvették tőle az időeredményt.

Frusztráló időmérő edzésen van túl Mick Schumacher a Mexikói Nagydíjon. A Haas német pilótája kvalifikáció első etapjában egy óriási kört futott, amikor 1:16,965-ös idővel a mezőny végéről a hatodik helyre ugrott előre, ám egy apró hibája miatt a felügyelők megfosztották őt az eredményétől. Ha megtarthatta volna a körét, akkor a hetedik helyen könnyedén tovább jut a Q2-be, ám ez nem így történt. Négy kerékkel átvágta a kettes kanyart, így jogosulatlan előnyszerzésért fosztották meg a körétől. A pilóta részben a kanyarban kihelyezett bóját okolta a hibáért, szerinte ugyanis az eszköz nincs a megfelelő helyen.

„Tudom, hogy agresszív voltam, de érzésem szerint bele kellett volna férnie. Ha bóját helyeznek ki, annak oka van. Az volt a referenciapontom. Erről a témáról még beszélnünk kell, mert ezekből az autókból nehéz kilátni. Ha már bóját használnak, akkor nagyszerű lenne, ha úgy helyeznék ki, hogy ne tudjunk tőlük kanyart levágni. Ez sokunkat segítené. Kár érte, mert valószínűleg egy tizedmásodpercnél kevesebbet nyertem vele.”

Hirdetés
 

Schumacher a köridő törlése után használt abroncsokon megpróbálta megismételni a bravúrt, ám elmondása szerint több autó a felvezető köre végén, az utolsó néhány kanyarban előzte őt meg, ami szembe megy az F1 etikai szabályaival.

„Három vagy négy autó nem tartotta be a szóbeli megállapodást, ami ostobaság volt. De ez van. Egyértelműen megzavarta a felvezető körömet. Nem tudtam rendesen felmelegíteni a fékjeimet, így bizonytalanul mentem bele az egyes kanyarba.”

Schumacher a tizenhatodik helyről várja a Mexikói Nagydíj rajtját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher egy bóját okol a kanyarlevágásért
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!