Schumacher elárulta, mi váltotta ki Vettel kirohanását - F1VILÁG.HU

Schumacher elárulta, mi váltotta ki Vettel kirohanását

Mick Schumacher elárulta, mi volt az oka annak, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel kiviharzott a Forma-1-es versenyzők ausztriai értekezletéről – amiért végül jelentős, 25 ezer eurós pénzbírságot kapott.

Az Aston Martin versenyzőjét még szombat este idézte be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a pénteki versenyzői értekezleten tanúsított magatartása miatt – kiderült, Vettel távozott a meetingről, még mielőtt az véget ért volna. Az FIA a négyszeres világbajnokot mintegy 10 millió forintnak megfelelő pénzbírsággal sújtotta, a szövetség szerint a mezőny egyik legrutinosabb versenyzője nem mutatott jó példát a motorsport többi szereplője számára.

Vettel szombaton Niels Wittich versenyigazgatóval is találkozott, hogy megvitassák a történteket, a médiának azonban nem mesélt az esetről – pusztán annyit mondott: „Kérdezzék az FIA-t!” Azóta viszont kiderült, Vettel azért volt frusztrált, mert a meetingen látszólag jelentéktelen ügyeken volt a hangsúly, a fontosabb kérdésekben pedig nem sikerült dűlőre jutni.

Spielbergben a Vettellel jó baráti viszonyt áruló Mick Schumacher árult el néhány részletet a történtekről – azt mondja, teljesen megérti a négyszeres világbajnok kirohanását.

„Egyszerűen úgy éreztem, hogy nem jutunk semmire azon dolgokkal kapcsolatban, amikről egyeztettünk” – mondta a német tehetség. „A szükségesnél hosszabbra nyúlt az egész. Teljesen megértem Sebet, és szerintem sok más versenyző is úgy érezte, hogy távoznia kell az értekezletről.”

A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo is beszélt a történtekről – ő rámutatott, a versenyzőknek amúgy is sűrű a programjuk egy versenyhétvégén, a versenyzői értekezleten való tötymörgés pedig akarva-akaratlanul frusztrációhoz vezet.

„Nem akarok Seb nevében beszélni, de olykor azért részt kell vennünk mérnöki értekezleteken is. Ha pedig hosszúra nyúlik, és nincs egyértelmű válasz, csak ide-oda pattog a dolog, akkor persze vannak olyanok, akik azt mondják, hogy ’mennem kell’. És nyilván Seb emiatt lett egy kicsit frusztrált. És elég határozott véleménye volt erről” – mondta az ausztrál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!