Friss hírek

Schumacher élcsapathoz igazolhat 2008-ban

Annak ellenére, hogy eddig borzalmasan gyengén teljesített az idei évben, Ralf Schumacher optimista jövőjét illetően, és bízik benne, hogy a jövő évet egy bajnoki esélyes csapattal kezdheti majd meg.

Annak ellenére, hogy eddig borzalmasan gyengén teljesített az idei évben, Ralf Schumacher optimista jövőjét illetően, és bízik benne, hogy a jövő évet egy bajnoki esélyes csapattal kezdheti majd meg.

“Azt gondolom, nagyon visszafogott vagyok, ha azt mondom, nehéz éven vagyunk túl” – kezdte mondandóját a Toyota versenyzője a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

“Minél előbb be szeretném fejezni ezt a szezont. Igazak a hírek, melyek szerint más csapatokkal is tárgyalok jövőmet illetően. Részleteket viszont nem szeretnék elárulni, most az a legfőbb vágyam, hogy túl legyek az utolsó három versenyen.”

Hirdetés
 

“Mikor a Toyotához csatlakoztam, tudtam, hogy nem lesz egyszerű a feladat, de sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy arra számítottam” – magyarázta a német pilóta, aki hat versenyt nyert a Williams színeiben, mielőtt átigazolt a kölni bázisú csapathoz. “Pontokra és dobogós helyezésekre számítottunk, de ezek nem jöttek. A lehetősége azonban még megvan, hiszen a dolgok gyorsan változnak a Forma-1-ben.”

A Toyota még egyszer sem állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a királykategóriában, és a hétvégén minden eddiginél nagyobb lesz a csapaton a nyomás, hiszen a japán nagyvállalat tulajdonában lévő Fuji Speedway-re látogat a Forma-1 száguldó cirkusza.

“Ismét hatalmasak az elvárások” – mondta Ralf. “Azonban csak reménykedni tudunk, hogy jól sikerül majd a hétvége számunkra.”

Bár az elmúlt években dollármilliókat költött a Toyota a fejlesztésekre, az nem köszönt vissza az eredményekben. A kölni bázisú csapat 2005-ben 88 pontjával a bajnokság negyedik helyén végzett, míg a tavalyi évben már csak 35 pontot szerzett és a hatodik helyen landolt a konstruktőrök versenyében. Idén pedig mindössze csak 12 pontja van a japán istállónak három futammal a szezon vége előtt.

A hétszeres világbajnok öccse azonban úgy gondolja, hogy az idei évben mutatott gyenge teljesítménye nem akadályozhatja meg abban, hogy egy élcsapathoz igazoljon a 2008-as idényben.

“Nyilvánvalóan ez nem könnyíti meg a helyzetem, azonban régóta a sportban vagyok, és az emberek ismernek. Továbbra is jó versenyzőnek tartanak, így semmi gond” – mondta a 32 éves német pilóta.

Arra a kérdésre, hogy van-e esélye egy bajnoki esélyes csapathoz igazolni a jövő évre, Schumacher a következőket válaszolta: “Ó, hogyne. Nem is lesz túl nehéz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!