Schumacher élvezte a Magyar Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Schumacher élvezte a Magyar Nagydíjat

A Toyota német versenyzője, Ralf Schumacher elégedetten nyilatkozott a Magyar Nagydíjat követően, ahol hatodik helyével legjobb eredményét érte el az idei esztendőben.

A Toyota német versenyzője, Ralf Schumacher elégedetten nyilatkozott a Magyar Nagydíjat követően, ahol hatodik helyével legjobb eredményét érte el az idei esztendőben.

Az ifjabbik Schumacher mindent kihozott két kiállásos stratégiájából, és a hatodik helyre repítette a Toyotát, jóllehet a futam első felében magabiztosan tartotta maga mögött a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, aki keményen támadta a McLarennel.

“Jól alakult a verseny” – mondta Schumacher. “Remekül kaptam el a rajtot, és az első kanyarokban a negyedik helyért harcoltam. Az autó jól muzsikált. Az elején egy kicsit nehezebb volt az irányíthatósága, de miután változtattunk a szárnybeállításokon, minden rendben ment tovább. Az első kiállást követően már tisztában voltunk azzal, ki milyen stratégián van.”

“Úgy döntöttünk, két kiállásra rendezkedünk be, és ez jónak bizonyult. Bosszantó, hogy sok időt vesztettem Heidfeld mögött, de így is értékes pontokat szereztünk. Szükségünk van minden egyes világbajnoki pontra, és miután sikert értem el ezen a versenyen, izgatottan várom a folytatást. Ez az eddigi legjobb eredményem ebben az évben.”

Ralf csapattársa, Jarno Trulli nem volt ennyire pozitív a versenyt követően. Az olasz pilóta rosszul rajtolt a nyolcadik helyről, majd a tizedik pozícióban fejezte be a 70 körös Magyar Nagydíjat.

“Csalódott vagyok a verseny után, mert minden jel arra utalt, jól fogunk szerepelni a hétvégén” – mondta Trulli. “Nem volt könnyű dolgom a rajt után, ami nem sikerült túl jól számomra. Sok pozíciót vesztettem, és ezután nem tudtam mit tenni, hiszen borzalmasan nehéz előzni ezen a ringen. Hosszú ideig voltam beragadva a lassabban körözők mögött.”

“A stratégiával megpróbáltunk előrébb kerülni, és mikor tiszta volt a terep előttem, jó időket futottam, de ez nem volt elég. Az utolsó etapom nem volt egyszerű a szuper lágy gumikkal, de ekkor már nem volt min javítanunk. Bízom benne, hogy a következő versenyünk jobban sikerül majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!