Schumacher esőre várt, de csalódnia kellett - F1VILÁG.HU

Schumacher esőre várt, de csalódnia kellett

HIRDETÉS

Bruno Senna tapasztalatlanságát okolja vasárnapi gyenge eredményéért a Mercedes Grand Prix hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.


Bruno Senna tapasztalatlanságát okolja vasárnapi gyenge eredményéért a Mercedes Grand Prix hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

A német versenyző a futam első etapjában ütközött össze a Renault braziljával, minek következtében autója defektet kapott, így visszacsúszott a mezőny végére.

Schumacher végül a tizenötödik helyen fejezte be a viadalt, és természetesen csalódott, hiszen úgy érzi, pontokért harcolhattak volna Brazíliában.

„Nagy kár a Brunóval történt incidensért, ami talán a tapasztalat hiányának volt betudható, de megtörténnek ilyen dolgok” – mondta Schumacher, majd hozzátette, mindvégig várta az esőt, az azonban nem érkezett meg.

„Az incidens nélkül jó versenyt futhattunk volna és szerezhettünk is volna néhány pontot. A baleset után megpróbáltam annyit küzdeni, amennyit csak lehet, és reménykedtem abban, hogy megjön az eső, ám ez nem történt meg.”

„Az első etapban – az ütközés után – az autóm egyensúlya nem volt jó, nagyon túlkormányzott volt. Sajnos nem sikerült javítani ezen a bokszkiállás során: a második etapon hatványozódott a probléma, míg az utolsó szakaszra javult a balansz.”

Schumacher hozzátette, most, hogy vége a szezonnak, mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2012-es évre, amikor is reményeik szerint már az élmezőnyben harcolhatnak.

„Most pedig már izgatottan várjuk a következő idényt. Minden energiánkkal a jövő évi autó fejlesztésére összpontosítunk, és remélem, hogy sikerül újabb lépést tennünk előre.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg hetedikként zárta a vasárnapi futamot, ám annak ellenére, hogy értékes pontokat szerzett, nem teljesen elégedett.

Hirdetés

„Nem sikerült jól a rajt, aztán a gumik túlmelegedése is problémát okozott, mivel a pálya hőmérséklete elég magas volt” – magyarázta az ifjú tehetség.

„Szóval óvatosan kellett bánnom velük az egész futam során, ez pedig a tempómat is alapvetően befolyásolta. Most abban bízom, hogy 2012-ben jobb formában leszünk. Izgalmas időszak vár ránk télen, hiszen keményen dolgozunk azon, hogy egy jobb autót fejlesszünk ki a jövő évre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!