Schumacher F1-es felkészülését jelentősen hátráltatják a koronavírus-intézkedések - F1VILÁG.HU

Schumacher F1-es felkészülését jelentősen hátráltatják a koronavírus-intézkedések

Mick Schumacher Forma-1-es felkészülését egyelőre jelentősen hátráltatják a koronavírus-járvány miatti intézkedések – a német versenyző azonban bízik benne, hogy hamarosan (akármilyen feltételekkel is) elutazhat a Haas központjába, Banburybe.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a Haas csapata csupán a téli tesztek helyszínén, Bahreinben indítja majd be új versenygépét, egyszerűen azért, mert a Ferrari szakemberei nem tudnak elutazni a Haas angliai központjába. 

A Haas csapata mellett Schumachert is hátráltatják az F1-es felkészülésben a koronavírus-világjárvány miatti korlátozások: a fiatal német versenyző még mindig nem tudott ellátogatni a csapat központjába. 

Nikita Mazepin, a Haas másik újonca szerdán látogatást tett a csapat gyárában Banburyben, azonban a német pilótának erre még nem volt lehetősége a szezon előtt. 

„A Covid miatt természetesen minden nagyon korlátozott, és nagyon nehéz felállni. A feltételek állandóan változnak” – nyilatkozta Schumacher. „A terv természetesen az, hogy nemsokára ott legyek, és akármi is legyen a feltétele, vállalom.”

A tervek szerint Schumacher már február elején a Haas gyárába utazott volna, azonban ez a korlátozások szigorítása miatt mégsem jött össze számukra. 

„Volt egy lehetősége a versenyzőknek arra, hogy a csapataikat meglátogassák, de aztán nagyon rövid időn belül újra megváltoztatták ezt a sportolókra vonatkozó szabályzatot” – folytatta a német, aki a csapat szimulátorában sem tud gyakorolni, ezt otthon kell megtennie. 

„Szerencsére megvan a lehetőségem arra, hogy ezt otthon megtegyem, ott gyakoroljak a pályákon és a vezetői készségeimet fejlesszem” – mondta. „De ez az egész nem olyan jó, mint egy igazi autóban ülni vagy egy nagy szimulátorban, mint egy Forma-1-es csapatnál. Ez az egész nagyon nehéz, nagyon más, mint az előző évben. A Covid sajnos sok mindent korlátoz.”

Schumacher a körülmények ellenére természetesen rendszeresen kapcsolatban van a csapattal, és közösen, online próbálnak meg a lehető legjobban felkészülni a 2021-es szezonra. 

„Nagyon sok Zoom-hívásban voltam a csapatommal, hogy felkészítsenek” – mondta Schumacher.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!