Schumacher hálás Hamiltonnak a tanácsaiért - F1VILÁG.HU

Schumacher hálás Hamiltonnak a tanácsaiért

HIRDETÉS
Nagyon hálás Lewis Hamiltonnak a Haas Forma-1-es csapatának versenyzője, Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok ugyanis számos tanáccsal ellátta őt az elmúlt években.
2020 Eifel Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes Mick Schumacher helmet

Schumacher tavaly első szezonját teljesítette a Forma-1-ben, miután megnyerte a Forma-2-es sorozatot.

Az elmúlt évek során Schumacher több alkalommal tudott beszélgetni a sportág legeredményesebb versenyzőjével, Lewis Hamiltonnal, ami saját bevallása szerint nagyon hasznos volt számára.

Arra a kérdésre, hogy Hamilton adott-e neki tanácsokat, Schumacher így felelt: „Igen, határozottan, mindig nagyon nyitott volt arra, hogy tanácsokat adjon, hogy segítsen nekem az adott helyzetben.”

„Már akkor is, amikor édesapám már nem versenyzett a Mercedesnél, akkor is elmehettem pár versenyre, és találkoztam vele. Természetesen jó volt tudni, hogy amikor ideje engedte, beszélt nekem bizonyos dolgokról. Ezek a beszélgetések nyilván privát természetűek. Ezek egy része a versenyzéssel kapcsolatos, de a legtöbb csupán baráti alapú.”

Schumacher beszélt arról is, nemcsak Hamilton, hanem természetesen Vettel is sokat segített neki – vele édesapja miatt természetesen baráti kapcsolatban áll.

„Nagyszerű volt. De ő nem is inkább mentor, inkább egy barátom. Szerinem ez még értékesebb számomra. Szerintem ez a fontosabb dolog.”

Schumacher hozzátette, szürreális azon versenyzők ellen versenyezni, akik annak idején édesapjával harcoltak a pályán.

„Belegondolni, hogy két generációval versenyeztek, nekik is szürreális lehet. Vélhetően úgy érzik, hogy elég régóta benne vannak már a sportban. Sajnos olyan sokat nem küzdöttem velük, mint szerettük volna. De remélhetőleg idén is versenyezni fognak majd, szóval remélhetőleg újra harcolni tudok majd velük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!