Schumacher: Idén még szeretnék nyerni - F1VILÁG.HU

Schumacher: Idén még szeretnék nyerni

HIRDETÉS

Michael Schumacher, a Mercedes versenyzője hétvégén hazai pályáján versenyez Németországban, így reméli, hogy legalább egy dobogós helyezéssel örvendeztetheti meg a nézőket.


Michael Schumacher, a Mercedes versenyzője hétvégén hazai pályáján versenyez Németországban, így reméli, hogy legalább egy dobogós helyezéssel örvendeztetheti meg a nézőket.

Schumacher jövője jelenleg még kérdéses a Forma-1-ben, azonban mikor az újságírók Németországban felvetették számára, hogy lenne-e kedve a DTM-ben versenyezni, egyértelműen negatív választ adott.

„A DTM jelenleg nem téma számomra, habár érdekes széria, ez nem is kérdés” – mondta a német, akinek testvére, Ralf Schumacher jelenleg a német túraautó-bajnokságban versenyez.

A hétszeres világbajnok elárulta, jelenleg egyetlen dologgal foglalkozik, mégpedig azzal, hogy még idén a dobogó legfelső fokára álljon. Csapattársának, Nico Rosbergnek már összejött a győzelem, így Schumacher bízik benne, hogy hamarosan –akár már a Német Nagydíjon– számára is kedvezően alakulnak a dolgok.

„Ez az, ami jelenleg motivál és kedvet hoz számomra. Idén már voltunk olyan helyzetben, hogy a futamgyőzelemre is képesek voltunk, ezt láthatta mindenki. Szóval remélem, hogy ez hamarosan újra bekövetkezik. A legszebb az lenne, ha itt, Hockenheimben történne meg. Ez nagy kihívást jelent.”

„Egy dobogó nem irreális cél számunkra, ez egy hatalmas eredmény lenne.”

A Mercedes világbajnoka 2012-ben szerezte meg visszatérése óta első pole pozícióját, valamint első dobogós helyezését is, szerinte azonban ő semmit sem változott az előző évekhez képest, így más oka van annak, hogy idén jobb eredményekre képes.

„Nem változtam. Az előző évtől kezdve egy másik mérnöki csapattal dolgozom együtt, azóta pedig következetesebben tudom kihozni a maximumot az autóból. Mindig van elképzelésünk egy szituációval kapcsolatban, ez vagy bejön, vagy nem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!