Schumacher: Jelenleg ennyit tud a Mercedes

Bár a pénteki edzések után még úgy nyilatkozott, hogy akár az első ötbe is bekerülhet a mai időmérőn, Michael Schumacher már a második etapban kiesett, és csak a tizenegyedik pozícióból vághat neki hazai versenyének.


Bár a pénteki edzések után még úgy nyilatkozott, hogy akár az első ötbe is bekerülhet a mai időmérőn, Michael Schumacher már a második etapban kiesett, és csak a tizenegyedik pozícióból vághat neki hazai versenyének.

A Mercedes német pilótája a végsőkig harcolt, ám végül néhány ezreddel ugyan, de lemaradt a harmadik etapról, így csak a középmezőnyből vághat neki a vasárnapi Német Nagydíjnak, ami semmi jóval nem kecsegtet számára.

„Nem igazán tudtok többet mondani a mai időmérőről, mint azt, hogy ez volt a maximum, amit el tudtunk érni” – mondta a hétszeres világbajnok, aki visszatérése óta először versenyezhet hazai közönsége előtt.

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, mert arra számítottunk, hogy az ötödik-hatodik helyért harcolhatunk, azonban ha megnézzük a két autó közti különbséget (nyolc ezred a második etapban – szerk.), akkor láthatjuk, hogy ez volt a maximum, ami elérhettünk.”

„Ha valami pozitívumot akarok mondani a mai szereplésemmel kapcsolatban, akkor talán azt említhetem meg, hogy legalább a pálya tisztább oldaláról rajtolhatok, szóval inkább indulok a tizenegyedik helyről, mint a tízedikről, éppen ezen okból kifolyólag.”

„Volt némi gondom a fékekkel az időmérő alatt, de nem ennek tulajdonítom, hogy nem tudtam előkelőbb helyen végezni.”

„A versenytempónk egy kicsivel jobb, azonban ennél többet szerettünk volna elérni hazai közönségünk előtt. Bízzunk abban, hogy úgy alakul a holnapi verseny, ahogy örömet szerezhetünk hazai közönségünknek.”

Schumacher csapattársa, Nico Rosberg – aki ugyan bejutott a harmadik körbe, de csak a kilencedik helyről vághat neki a futamnak – szintén csalódottságának adott hangot.

„Egy sokkal erősebb hétvégében bíztam hazai közönségünk előtt Hockenheimben, de sajnos nagyon szenvedtem a mai időmérőn” – mondta a német.

„Csalódott vagyok, és úgy tűnik, hogy mégsem sikerült úgy a hétvégi fejlesztési programunk, ahogy abban bíztunk.”

„Bízom abban, hogy megtaláljuk a problémát, máskülönben nagyon nehéz lesz megmagyarázni, hogy miért vagyunk ilyen távol az élmezőnytől. Minden tőlem telhetőt megteszek, de nagyon nehéz lesz jó eredményt elérni ebből a pozícióból.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!