Schumacher: Jó lenne előzni párat a versenyen! - F1VILÁG.HU

Schumacher: Jó lenne előzni párat a versenyen!

HIRDETÉS
Az utolsó szabadedzésen elkövetett autótörése miatt nem vehetett részt a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén Mick Schumacher, a Haas versenyzője azonban reméli, ettől még jó versenye lehet vasárnap.
CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 22: Mick Schumacher, Haas VF-21 during the Monaco GP at Circuit de Monaco on Saturday May 22, 2021 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A fiatal pilóta hétvégéje ígéretesen alakult, jó tempót tudott ugyanis mutatni a Haas autójával, ám a harmadik szabadedzésen hibázott a szűk utcai pályán, és csúnyán a korlátnak csapta versenygépét.

A baleset miatt Schumacher nem tudott pályára hajtani a délutáni időmérő edzésen, így csak a 20. helyről rajtolhat vasárnap.

Az újonc pilóta azt mondja, sajnálja a csapatot, de mindent megtesz azért, hogy a versenyen jóvátegye hibáját.

„Nagyon jól éreztem magam az autóban, és még mindig ez az érzésem. A harmadik edzésen az első gyorsköröm nagyon versenyképes volt, és közvetlenül ott voltunk az Alpine és a Williams környékén – ezt nagyon jó látni” – mondta a fiatal német.

„Általában ezekkel a gumikkal nem lehet javítani a második és harmadik körökben. Nem tudhatjuk, mi lehetett volna, de szerintem harcban lettünk volna Alonsóval és Latifivel, ez pedig már valami! Alapvetően viszont egyszerűen túlvezettem az autót. Őszintén mondom, hogy ez történt, és nagyon sajnálom a csapatot. Egy teljes edzés kimaradt azzal, hogy nem vehettünk részt az időmérőn, ez pedig nagyon balszerencsés dolog, de nem fog letörni bennünket.”

„A 20. helyről fogunk rajtolni, és még így is sokakat megelőzhetünk! Ez egy különleges pálya, egy különleges helyszín, szóval reméljük, hogy izgalmas versenyünk lesz. Nagyszerű lenne, ha sikerülne némi potenciált és tempót mutatnunk, és az is remek lenne, ha néhány jó előzést is be tudnék mutatni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!