Schumacher: Jobb versenyzővé váltam - F1VILÁG.HU

Schumacher: Jobb versenyzővé váltam

Mick Schumacher elárulta, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon történtént ütközését Nicholas Latifivel az okozta, hogy egyszerűen nem látta őt – azonban az incidens nélkül sem lett volna elégedett a futammal.

Schumacher utolsó versenye nem úgy alakult a Haas csapatával, ahogyan azt remélte, ugyanis a 12. helyről rajtolva csak a 16. helyen zárt, miután a Latifivel történt incidensért 5 másodperces időbüntetést is kapott. 

A német versenyző a futammal kapcsolatban elmondta, nem volt meg a versenytempójuk, de sajnálja az ütközést is: szerinte az autók kialakítása olyan, hogy bizony nehéz látni a környezetüket. 

„Nem váltotta volna meg a világot, ha nem történik meg az incidens, de ez része a dolognak. Általában ezekkel az autókkal nem igazán látni, hogy mi történik körülötted. [Latifi] kicsit kiszélesítette, és már nem láttam őt, ennyire egyszerű” – nyilatkozta Schumacher.

„A kerekek nagyon magasak, a kormány az arcunkban van. Elfékezte magát egy kicsit, szélesen fordult, aztán visszajött a pályára. Nem számítottam erre, hogy őszinte legyek” – folytatta. 

„A versenyen nem volt meg a sebességünk. Az egykörös tempónk megvolt, de tudtuk, hogy nehéz lesz megtartani ezt a pozíciót. Egy kicsit többet reméltünk, de végül megtartottuk a konstruktőri bajnokságban a helyünket, szóval ez jó.”

Schumacher nem engedi, hogy a csalódottság eluralkodjon rajta, amiért jövőre nem lesz tagja az F1-es mezőnynek: optimistán tekint a jövőre, hiszen célja, hogy visszatérjen a királykategóriába. 

„Voltak hullámvölgyeink, ez mind része az utazásnak” – mondta. „Én más versenyzővé váltam, egy jobb versenyzővé, azt mondanám. Szóval most ez egy új fejezet, előre tekintek, egy új fejezet fog kezdődni, és izgatott vagyok emiatt.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!