Friss hírek

Schumacher: Jól éreztem magam az autóban, ez egy jó jel!

Jól alakult az első éles szabadedzése Mick Schumachernek, a Haas újonc versenyzőjének: a német pilóta szerint jót tett számára, hogy különböző körülmények között is vezethetett pénteken.

Schumacher már alig várta, hogy a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzésein autóba ülhessen: a Haas ugyan a mezőny végén végzett mindkét gyakorláson, a csapat elégedett az edzésnappal. 

„Az első edzésen valóban nagyon meleg volt, ilyet még sosem éreztem F1-es autóban ülve” – mondta Schumacher az időjárási körülményekről, amelyek egészen eltérnek a teszten tapasztaltaktól. „A gumik szabályosan megfőttek, de ez is a tanulási programom része, most már tudom, hogy a Pirelli-gumik hogyan viselkednek ilyen körülmények között.”

„Világos volt, hogy a második szabadedzésen egészen mások lesznek a körülmények, a szél is megfordult. Eleinte mi is küzdöttünk vele.”

„A hosszú etapok tanulságosak voltak” – folytatta Schumacher. „Jól éreztem magam az autóban, ami mindig egy jó jel. Tudom, hogy innen tovább fejlődhetek.”

Az első szabadedzésen Schumacher és cspaattársa, Nikita Mazepin a 19. és 20. helyen zártak, míg a második gyakorláson a 18. és 20. pozíciókban végeztek. A csapatfőnök, Günther Steiner szerint ennek azonban egyáltalán nincs jelentősége. 

„Még ha az eredményeket látva nehéz is elhinni, ez egy jó nap volt számunkra” – mondta Steiner. „Mindent véghez tudtunk vinni, nem voltak meghibásodások, rendben volt a munka. Az egyensúly is rendben van. Miután a szél megfordult, nehéz volt megtalálni a megfelelő egyensúlyt, de ez is a tanulási folyamat része.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!