A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Schumacher: Kapsz egy süteményt, de nem eheted meg

Mick Schumacher tovább is jutott az F1-es Francia Nagydíj időmérőjének második szakaszába, meg nem is: a német a 14. helyet szerezte meg az első etapban, azonban a Q1 végén összetörte a Haas versenygépét.

Schumacher hiába állt a 14. helyen a Francia Nagydíj időmérőjének első szakaszában, az utolsó pillanatokban falhoz csapta a Haas versenygépét, így ugyan a továbbjutók közé sorolták, ám a Q2-ben már nem tudott részt venni. 

„Ezt úgy lehetne leírni, hogy kapsz egy süteményt, de nem eheted meg” – nyilatkozta Schumacher az autótörést követően. 

Schumacher a 6-os kanyarban veszítette el uralmát autója felett, és ez nemcsak az etap, de a német időmérőjének végét is jelentette. 

„Kár, hogy nem tudtunk továbbmenni. De mégiscsak sikerült a továbbjutás a Q2-be. Ez egy hosszú-hosszú távú cél volt számunkra, amire nagyon vágytunk, és ez most sikerült.”

„A versenytempónk sem volt rossz, így remélhetőleg vasárnap jó versenyünk lehet” – folytatta Schumacher, szerinte azonban a realitás talaján kell maradniuk. „Nem gondolom, hogy ez elegendő a pontokhoz.”

De szívesen meglepődnék. Tárt karokkal megyek a versenyre, és remélhetőleg néhány pozíciót előrébb kerülhetek, ez természetesen szép lenne. Ha nem, akkor tapasztalatot nyertünk.”

Kérdés persze, hogy Schumacher egyáltalán megtarthatja-e pozíciójá – jelenleg ugyanis a 15. helyről rajtolhatna. 

„A váltó sérülékeny, nem tudom, mennyi mindent kell cserélni az autón” – mondta Schumacher. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!