Friss hírek

Schumacher: Készen állok a Forma-1-re!

A jelenleg még a Forma-2-es bajnoki címért harcoló Mick Schumacher úgy érzi, felkészült arra, hogy 2021-ben a Forma-1-ben folytassa autóversenyzői pályafutását.

A hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher fia jelenleg élen áll az F2-es sorozat összetett pontversenyében úgy, hogy az idei bajnokságból még négy verseny hátravan.

Schumacher a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke pedig Imolában azt mondta, ifjú növendékeik közül egynek lesz hely jövőre a Forma-1-ben – az ülést pedig jó eséllyel Mick Schumacher kapja majd.

Hirdetés
 

A fiatal pilóta azt mondja, bár jelenleg még a Forma-2-es bajnokságra fókuszál, természetesen az F1-es bemutatkozás a célja.

„Egyértelműen azt érzem, hogy készen állok a Forma-1-re” – mondta a fiatal német a t-online.de című lapnak.

„Az elmúlt években próbáltam javulni versenyzőként, és nagyon elégedett vagyok a fejlődésemmel. És annak is nagyon örülök, hogy jönnek az eredmények: hogy én és a csapatom következetesen jó eredményeket értünk el. Emiatt pedig fontos, hogy még a jelenlegi szezonra fókuszáljak, és megnyerjem a bajnokságot.”

„Nagy hangsúlyt fektettem a fizikai edzettségemre. Természetesen ez a dolog folyamatosan jelen van, hiszen a Forma-2 is nagyon megterhelő fizikailag. De a Forma-1-ben egy kicsit mások a követelmények. A Forma-2-ben sincs szervokormány, szóval fontos, hogy kidolgozott izmaink legyenek. A Forma-1-ben viszont sokkal nagyobb G-erők hatnak, ez pedig a nyakizmokat jobban igénybe veszi.”

„A vágy, hogy Forma-1-es versenyző legyek egy szép napon, mindig is mélyen gyökerezett bennem. Mindent ennek rendeltem alá. De momentán a Forma-2-re fókuszálok. Két versenyhétvége még hátra van, ezeket szeretnénk jó eredményekkel zárni. Vezetjük a bajnokságot, és ennek a szezon végén is így kell lennie!

Schumacher várhatóan a Haas csapatával mutatkozik majd be a Forma-1-ben jövőre, bár a hivatalos bejelentés még várat magára. Az Eifel Nagydíj pénteki nyitóedzésén egyébként a tervek szerint vezette volna az Alfa Romeo autóját, ám a kedvezőtlen időjárás miatt erre nem kerülhetett sor.

Most úgy hírlik, a fiatalok tesztje előtt még kap majd egy edzéslehetőséget december 11-én, az Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén.

„Jelenleg mindez csak spekuláció, szóval még várnunk kell egy kicsit” – mondta diplomatikusan Schumacher, majd beszélt arról is, úgy érzi, jól tudja kezelni a nyomást pályafutása során.

„Szerintem a motorsportban mindig van nyomás. Ez minden versenyzőre, minden kategóriára igaz. Ha ugyanis nem szállítod a jó eredményeket, az egy ponton megbüntet majd.”

„Fontos, hogy ne nagyon legyen hatással rád mindez, az igazán fontos dolgokra kell összpontosítani. Számomra ez a csapattal való közös munkát jelenti a pályán, és azon kívül is. Erre fókuszálok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!