Friss hírek

Schumacher: Két szezon alatt még egyetlen versenyző sem teljesedett ki

A csapattársával való szélsőségesen kontrasztos teljesítmény nem jött jól Mick Schumacher számára a Brazil Nagydíj időmérőjén, a német szerint azonban az eredmények a jövője szempontjából most már kevésbé számítanak.

Mint azt szürreális pole-pozíciójával Kevin Magnussen Interlagosban bemutatta, a változó körülmények között ezen a pályán a Haasszal is lehetett tündökölni. Ehhez képest a csapat másik autóját vezető Schumacher az utolsó helyen esett ki a kvalifikáció első szakaszában, vagyis csak a 20. helyről startolhat a szombati sprintversenyen. „Úgy tűnik, alábecsültem a tapadás mértékét. A pálya elég nedvesnek látszott, de talán mégsem volt annyira nedves, mint gondoltam” – mondta pénteki eredményéről a német, aki túlságosan elóvatoskodta utolsó gyorskörét a Q1-ben folyamatosan javuló pályán.

Schumacher 2023-as maradását még mindig nem erősítette meg a Haas, a hírek szerint ugyanis Nico Hülkenbergnek jó esélye van arra, hogy átvegye honfitársa helyét. Schumacher még az interlagosi időmérő előtt nyilatkozva arról beszélt, szerinte a vezetőség döntése, amit a jövő hétvégi szezonzáró előtt szeretnének is bejelenteni, innentől már nem az eredményeken fog múlni.

Hirdetés
 

„Nem hiszem, hogy különösebben befolyásolná, de persze attól még az erős eredményeket vesszük célba. Tudom, hogy a trend az, ami igazán számít, vagyis hogy folyamatos fejlődést mutassak a szezon során, ez pedig megtörtént” – fogalmazott.

„A céljaim egy részét sikerült elérnem, de persze nem mindent. Sok mindenről nem is tudtam, hogy képes leszek-e azt teljesíteni, hiszen ez itt a Forma-1, ami nagyon más, mint a juniorkategóriák, amelyekben korábban versenyeztem.”

„Sokan mondták már, de érdemes megismételni: két szezon alatt még senki nem tudott kiteljesedni a Forma-1-ben. Még mindig sok mindent tanulhatok. A szándékom, hogy minden apró részegységet megtanuljak, és miután mindezeket összeraktam, megmutassam – ahogy az alacsonyabb kategóriákban is tettem –, hogy a Forma-1-ben is a legjobb versenyzők között lehetek.

Schumacher azt követően, hogy első szezonját tavaly még pont nélkül zárta, idén Silverstone-ban a 8., Spielbergben pedig a 6. hellyel iratkozott fel a pontszerzők közé, ezek mellett a montreali és a monzai hétvégét emelte még ki idénybeli legjobb hétvégéiként.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher: Két szezon alatt még egyetlen versenyző sem teljesedett ki
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!