Schumacher lefújta visszatérését - F1VILÁG.HU

Schumacher lefújta visszatérését

HIRDETÉS

Michael Schumacher mégsem tér vissza a Forma-1-be, ugyanis továbbra is fájlalja nyakát, ami még februárban sérült meg, egy motorbalesetben. A német versenyző hétfő este tájékoztatta a Ferrarit, hogy nem elég fitt a versenyzéshez.

Michael Schumacher mégsem tér vissza a Forma-1-be, ugyanis továbbra is fájlalja nyakát, ami még februárban sérült meg, egy motorbalesetben. A német versenyző hétfő este tájékoztatta a Ferrarit, hogy nem elég fitt a versenyzéshez.

A hétszeres világbajnok mindezt saját weboldalán közzétett közleményében erősítette meg, melyben azt is elmondta, hogy csapatát már egy nappal korábban informálta arról, hogy nem fog tudni beugrani a sérült Felipe Massa helyére az augusztus végi Európa Nagydíjon.

“Tegnap este arról kellett tájékoztatnom a Ferrari elnökét, Luca di Montezemolót, és csapatfőnökét, Stefano Domenicalit, hogy sajnálatos módon nem fogok tudni beugrani Felipe Massa helyére” – mondta Schumacher.

“Mindent megtettem azért, hogy sikerüljön az ideiglenes visszatérés, de legnagyobb sajnálatomra ez nem jöhet össze. Sajnos nem tudtuk enyhíteni a nyaki fájdalmat, ami a mugellói privát f1-es tesztem után előjött, jóllehet mindent megtettünk.”

Schumacher hatalmasat bukott még február 11-én a spanyolországi Cartagenában, miközben a német superbike bajnokságra készült. A német versenyző olyan szerencsétlenül esett, hogy súlyosan megsérült a nyaka, ami miatt be is kellett fejeznie motoros pályafutását.

Orvosai abban bíztak, hogy februári sérülése nem lesz probléma, ám az utolsó vizsgálatokat követően a szakemberek azt tanácsolták, hogy ne vállalja az indulást.

“A februári motorbalesetem következtében szerzett sérülések – fej- és nyaktájéki repedések – sajnálatos módon még mindig túl komolyak” – folytatta Schumacher. “Ez az oka annak, hogy a nyakam még nem bírja azokat az extrém erőhatásokat, amiket a Forma-1 okoz.”

“Ezt az orvosi vizsgálatok bizonyították, amiket az elmúlt két hétben, illetve legutóbb tegnap délután elvégeztünk. Mivel nem volt javulás a mugellói tesztem után, úgy döntöttem vasárnap, hogy már tegnap elvégeztetem az utolsó vizsgálatokat.”

“Nagyon csalódott vagyok. Elnézést a ferraris srácoktól, és rajongóktól, akik szorítottak értem. Csak ismételni tudom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem. Most már csak annyit tudok tenni, hogy szorítok a csapatért a soron következő versenyeken.”

Schumacher a tervek szerint ma kezdte volna meg újabb kétnapos tesztprogramját egy F2007-es versenygéppel Mugellóban, de már semmi értelme nincs annak, hogy pályára gördüljön az olasz ringen.

Hirdetés

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz Kimi Raikkönen csapattársa Valenciában, a Ferrarinak már csak egy hete maradt arra, hogy versenyzőt találjon Felipe Massa megüresedett helyére. Az olasz csapat tesztpilótái, Luca Badoer és Marc Gené a legesélyesebbek, de más pilóták is szóba jöhetnek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!