Schumacher lehet Alonso utódja az Alpine-nál? - F1VILÁG.HU

Schumacher lehet Alonso utódja az Alpine-nál?

A legfrissebb találgatások szerint Mick Schumacher is esélyes lehet arra, hogy 2023-ban Fernando Alonso helyét vegye át az Alpine Forma-1-es csapatánál.

Alonso a Magyar Nagydíjat követően jelentette be, az idei szezon végén távozik a francia istállótól, és a visszavonuló Sebastian Vettel utódjaként az Aston Martinnál folytatja F1-es pályafutását. Bár az Alpine nem sokkal ezután bejelentette, juniorversenyzőjét, Oscar Piastrit ülteti Alonso helyére, a fiatal ausztrál pár órával később leszögezte, nem lesz az enstone-i istálló versenyzője jövőre.

Ennek pedig legfőbb oka, hogy Piastri a hírek szerint szerződést kötött a McLaren csapatával, ahol küszködő honfitársát, Daniel Ricciardót válthatja majd. Mindez pedig azt jelenti, hogy az Alpine csapatának más versenyző után kell néznie.

Korábban arról szóltak a hírek, Daniel Ricciardo lehet az Alpine versenyzője jövőre, a legújabb találgatások szerint azonban Mick Schumacher is esélyes lehet Alonso ülésére. A fiatal németnek egyelőre még nincs érvényes szerződése 2023-ra, csapatával, a Haasszal pedig még el sem kezdték az egyeztetéseket.

Nagybátyja, Ralf Schumacher is úgy látja, a fiatal pilóta csapatot válthat a következő idényre.

„Micknek sincs még szerződése, szóval ő is esélyes lehet. Egy esélyes, akinek megvan a sebessége, ahogy láthattuk” – mondta a német Sky Sport F1 televízió szakértőjeként tevékenykedő egykori Forma-1-es pilóta. „Nico Hülkenberg is még a rajtkövön van, és ott van Daniel Ricciardo is.”

Ralf Schumacher ugyanakkor úgy látja, Ricciardo akár el is köszönhet az F1-től: „Én személy szerint nem tudom elképzelni, hogy kap még egy esélyt a Forma-1-ben.”

A Schumacherrel kapcsolatos pletykákat csak fokozta, hogy a német pilóta nemrégiben az Instagramon elkezdte követni az Alpine vezérigazgatóját, Laurent Rossit, aki ugyancsak követője a Haas versenyzőjének a közösségi portálon. Ez persze még nem jelent semmit, de tény, hogy tartogathat még érdekes fordulatokat az idei pilótapiac…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!