Schumacher lehet Hamilton utódja a Mercedesnél? - F1VILÁG.HU

Schumacher lehet Hamilton utódja a Mercedesnél?

HIRDETÉS
Komoly jövő várhat a Mercedes Forma-1-es csapatánál Mick Schumacherre – legalábbis így gondolja nagybátyja, Ralf Schumacher, aki szerint az ifjú versenyző akár Lewis Hamilton utódja is lehet a német csapatnál.
Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team signs Mick Schumacher as Reserve Driver for 2023

Schumacher két szezon után kényszerült távozni a Haas csapatától, 2023-ban pedig nem is lesz helye az F1-es mezőnyben. Nemrég azonban kiderült, az ifjú pilóta tűzközelben marad, a Mercedes tartalékosaként ugyanis Lewis Hamilton és George Russell munkáját segíti majd.

A 23 esztendős versenyző célja természetesen az, hogy újra állandó tagja legyen a királykategória mezőnyének, sajtóértesülések szerint pedig jó esélye lehet arra, hogy a Forma-1-be 2026-ban megérkező Audi biztosítja a visszatérés lehetőségét számára. Nagybátyja, Ralf Schumacher azonban úgy látja, Mick számára óriási dolog a Mercedesszel kötött megállapodás.

„Ez egy nagyszerű lehetőség Mick számára. Egy topcsapat munkáját figyelheti, és rengeteget tanulhat” – mondta a volt F1-es pilóta a német Sport1 kérdésére.

„És ő nem csupán egy fejlesztőversenyző, mely szerepkörben kétségkívül segíteni tudja a Mercedes csapatát a szimulátorban abban, hogy visszatérjen az élre, hanem neki kell beugrania abban az esetben, ha valamelyik versenyző kidől. Elég sokszor előfordult az ilyen az elmúlt 3 évben.”

„Lewis Hamilton még mindig abszolút topversenyzőnek számít, de már nem ő a legfiatalabb. Szóval soha nem lehet tudni, szerintem ez a csapat és Mick számára is egy győztes szituáció.”

Ralf Schumacher szerint van ráció abban, hogy a fiatal versenyzőre a jövőben lecsapjon az Audi, pláne úgy, hogy Andreas Seidl a Sauber vezérigazgatójaként folytatja, ám úgy látja, a Mercedesnél is lehet jövője Micknek.

„Az Audinál abszolút lenne értelme. Mick és az Audi számára is. De valami ugyancsak történhet a Mercedesnél is. Tegyük fel, hogy George Russell ismét gyorsabb lesz Lewis Hamiltonnal. Hamilton folytatni fogja egyáltalán? Ezt izgalmas lesz látni!”

„De Lewist annyira nagyra tartják a Mercedesnél, hogy ő maga dönthet erről. Bárhogy is lesz, a pénz nem lesz tényező számára. Már bőven van belőle neki. A döntő tényező az lesz, hogy kinek fekszik majd jobban az új autó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!