Schumacher: Lenyűgöző bónusz lenne a pontszerzés, de nincs dráma, ha nem jön össze - F1VILÁG.HU

Schumacher: Lenyűgöző bónusz lenne a pontszerzés, de nincs dráma, ha nem jön össze

HIRDETÉS
Nem lesz „óriási dráma” Mick Schumacher számára az, ha a 2021-es Forma-1-es idény során nem tud pontot szerezni a sereghajtónak számító Haas autójával. A német pilóta persze bízik a pontgyűjtésben, elmondása szerint „lenyűgöző bónusz” lenne, ha a legjobb 10 között tudna végezni egyszer-egyszer.
RED BULL RING, AUSTRIA - JULY 03: Mick Schumacher, Haas VF-21 during the Austrian GP at Red Bull Ring on Saturday July 03, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Schumacher idén mutatkozott be a Forma-1-ben, ám pontosan tudta, nehéz idény vár rá, a Haas csapata ugyanis már a szezon elején kijelentette, nemigen fejleszti idei autóját, hiszen gőzerővel a 2022-es szezonra fókuszál.

A Forma-2-es sorozat tavalyi bajnoka így jóformában csapattársával, a szintén újonc Nikita Mazepinnel harcol a versenyeken, legjobb eredményét pedig épp nálunk, a Magyar Nagydíjon érte el, amikor a 12. helyen ért célba.

Jelenleg a Haas az egyetlen csapat a mezőnyben, mely nem tudott még pontot szerezni, így jelenleg a tabella utolsó helyét foglalja el.

Schumacher viszont ennek ellenére magabiztos teljesítményt nyújt, rendre legyőzi Mazepint, a Francia Nagydíjon pedig a kvalifikáció második szakaszába [Q2] is továbbjutott. 

„Ha a szezon végén azt látjuk, hogy ha nem is következetesen, de közelebb vagyunk a Q2-höz és a pontszerzéshez, szerintem az siker lesz számunkra” – mondta a Motorsport.com című internetes portálnak a német versenyző.

„Nyilván lenyűgöző bónusz lenne számunkra, ha pontokat tudnánk szerezni. Szerintem ez az, amiben igazán reménykedünk. Biztosan lesznek őrültebb versenyhétvégék, és remélhetőleg versenyben leszünk azért, hogy bezsebeljük ezeket a pontokat.”

„De hangsúlyozom, az sem lenne óriási dráma, ha nem szereznénk pontokat, mert tudtuk, hogy ez egy nehéz év lesz.”

Schumacher és a Haas csapata számára az idei egy átmeneti év a Forma-1-ben, a német pilóta azonban természetesen folyamatosan törekszik a fejlődésre. A célja pedig az idény során, hogy amikor csak lehet, legyőzze a Williams versenyzőit, Nicholas Latifit és George Russellt.

„Számomra a szezon korai szakasza arról szólt, hogy olyan helyzetbe hozzam magam, amelyben eltérő céljaim vannak. Kezdetben talán Nicholas volt a cél, most pedig eljutottam oda, hogy talán George-hoz mérem magam, próbálom hozni az ő tempóját. És azt gondolom, ez adta meg igazán a lehetőséget arra, hogy előrébb jussak, és próbáljak fejlődni.”

Hirdetés

„Nyilván mindketten újoncok vagyunk a csapatnál, de még így is tanulni tudunk egymástól. És remélhetőleg jövőre már harcolhatunk a többiekkel a legjobb helyekért.”

A Haas versenyzője hozzátette, örömmel tölti el az, hogy képesek harcolni a Williamsekkel, habár nemigen fejlesztik idei autójukat.

„Elégedettséggel tölt el az, hogy egy jóval gyengébb autóval, egy olyannal, amit nem igazán fejlesztettünk, képesek vagyunk időnként harcolni a Williamsszel” – fogalmazott Schumacher.

„Azt gondolom, ez nagyon motivál engem. Ez az oka annak is, hogy korán jövök dolgozni, és későn megyek haza. Szóval tudom, hogy mindent megteszek azért, hogy olyan közel kerüljünk, amennyire csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!