Schumacher: Már az első F1-es szezonomban szeretnék bizonyítani - F1VILÁG.HU

Schumacher: Már az első F1-es szezonomban szeretnék bizonyítani

HIRDETÉS
Mick Schumacher, a Haas újonc versenyzője bízik benne, hogy már az első F1-es szezonjában bizonyíthat – ezt úgy szeretné elérni, hogy folyamatosan a fejlődés lesz számára a cél.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - DECEMBER 02: Mick Schumacher sits in his Haas VF-20 for his seat fitting during the Sakhir GP at Bahrain International Circuit on Wednesday December 02, 2020 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Schumacher a Forma-2-es bajnoki címét követően érkezik a királykategória mezőnyébe: az idei évben Nikita Mazepin csapattársaként a Haas istállónál versenyezhet majd. 

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia elmondta, várja a közös munkát leendő csapattársával, és reméli, hogy közösen segíteni tudják a Haast a fejlődés útján. 

„Az elmúlt évben volt egy pár jó versenye, így érdekes lesz látni, hogy ki, milyen gyorsan fejlődik” – mondta Schumacher Mazepinről. „Igen, újoncok vagyunk. De a junior kategóriákban nagyon sok évet eltöltöttünk. Biztos vagyok benne, hogy előre tudjuk vinni a csapatot, ha összedolgozunk.”

Schumacher második Forma-3-as szezonját töltötte, amikor megnyerte a bajnokságot 2018-ban, majd 2020-ban a Forma-2-ben szintén a második idényében tudott az élen zárni. A német pilóta bízik benne, hogy már első Forma-1-ben töltött évében bizonyítani tud. 

„Azt hiszem, nehéz lenne azt megállapítani, hogy én egy olyan versenyző vagyok, aki az első évben nem tud nagy hatást elérni, és a második évben pedig minden összejön. Lehet, hogy papíron így néz ki, de ha jobban megnézzük, akkor ez csalóka. Különösen a Forma-2-ben nem volt annyira rossz az első szezonom” – mondta Schumacher. 

„Összességében úgy érzem, hogy megvan a potenciál bennem, hogy rögtön az első évben bizonyítsak. Mindent megteszek annak érdekében, hogy már az első szezonban így legyen, és hogy ne kelljen várni a másodikig.”

„Fontos számomra, hogy ne zsákutcába kerüljek, hanem napról napra fejlődjek azért, hogy egyre gyorsabb legyek. Erről szól az egész: a leggyorsabbnak lenni.”

Schumacher elmondta, családja és barátai segítik abban, hogy a rá nehezedő nyomást kezelni tudja.

„Úgy gondolom, hogy idővel hozzászoktam, hogy nem kell feleslegesen stresszelnem” – mondta. 

Hirdetés

„És természetesen van egy erős csapat körülöttem, ők stabilitást adnak számomra, és a lehetőséget, hogy kipihenjem magam, kikapcsolódjak, így a versenyhétvégéken erősen teljesíthessek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!