Friss hírek

Schumacher: Már évekkel ezelőtt szóltak, vigyázzak Mazepinnel!

BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 25: Nikita Mazepin, Haas F1, and Mick Schumacher, Haas F1, in the press conference during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Thursday March 25, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Copyright Free for Editorial Use Only. Credit: FIA Pool / LAT Images)
A Forma-1-ben idén debütáló Mick Schumacher újságíróknak nyilatkozva Bahreinben elárulta, már évekkel ezelőtt figyelmeztették őt arra, vigyázzon az „agresszív” Nikita Mazepinnel, aki idén csapattársa lesz a Haasnál.

A két versenyző első F1-es versenyére készül, Bahreinben pedig mindketten jelen voltak az FIA kötelező sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Schumacher ekkor árulta el, Mazepin agresszivitásának már sok éve híre ment. 

„2013 óta ismerjük egymást, akkor csapattársak voltunk a TonyKartnál” – mesélte Schumacher a Bahreini Nagydíj sajtótájékoztatóján Mazepin mellett ülve. „Ezt megelőzően egy közös versenyünk volt, amikor La Concában a Zanardi-csapattal versenyeztünk.”

„Ez volt az első alkalom, amikor felfigyeltem rád, mert valójában… Nem is tudom, az egyik csapattársam szólt, hogy óvatosnak kell lennem, amikor veled versenyzem, mert… elég agresszív volt!”

„És aztán 2014-ben volt még egy évünk, amikor ő a KF2-ben, én pedig a KF3-ban voltam. Utána pedig folyton voltak közös versenyeink, néhány közös bajnokság, szóval mindig láttuk egymást.”

„Szerintem megvan köztünk a tisztelet. Nyilván most szorosan együtt kell dolgoznunk, szóval érdekes lesz látni, hogyan alakul majd ez az év.”

Mazepin a sajtótájékoztatón arról beszélt, szerencsésnek tartja magát, hogy Schumacher lesz a csapattársa.

„Rendkívüli módon tisztelem őt, mint versenyzőt” – mondta az orosz. „És kedvelem, mint embert is.”

„Vannak eltérő személyiségek a motorsportban, néhányukkal nagyon nehéz kijönni. De Mick épp az ellenkezője, szóval szerencsésnek érzem magam, hogy ő a csapattársam.”

„Nem választhattam, de jó, hogy egy ilyen jó srác van mellettem. És szerintem ez egy kiváló lehetőség a csapatnak is, hiszen segíthet az előrejutásban az, ha nincs semmiféle negativitás.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!