Schumacher: Már évekkel ezelőtt szóltak, vigyázzak Mazepinnel! - F1VILÁG.HU

Schumacher: Már évekkel ezelőtt szóltak, vigyázzak Mazepinnel!

A Forma-1-ben idén debütáló Mick Schumacher újságíróknak nyilatkozva Bahreinben elárulta, már évekkel ezelőtt figyelmeztették őt arra, vigyázzon az „agresszív” Nikita Mazepinnel, aki idén csapattársa lesz a Haasnál.

A két versenyző első F1-es versenyére készül, Bahreinben pedig mindketten jelen voltak az FIA kötelező sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Schumacher ekkor árulta el, Mazepin agresszivitásának már sok éve híre ment. 

„2013 óta ismerjük egymást, akkor csapattársak voltunk a TonyKartnál” – mesélte Schumacher a Bahreini Nagydíj sajtótájékoztatóján Mazepin mellett ülve. „Ezt megelőzően egy közös versenyünk volt, amikor La Concában a Zanardi-csapattal versenyeztünk.”

„Ez volt az első alkalom, amikor felfigyeltem rád, mert valójában… Nem is tudom, az egyik csapattársam szólt, hogy óvatosnak kell lennem, amikor veled versenyzem, mert… elég agresszív volt!”

„És aztán 2014-ben volt még egy évünk, amikor ő a KF2-ben, én pedig a KF3-ban voltam. Utána pedig folyton voltak közös versenyeink, néhány közös bajnokság, szóval mindig láttuk egymást.”

„Szerintem megvan köztünk a tisztelet. Nyilván most szorosan együtt kell dolgoznunk, szóval érdekes lesz látni, hogyan alakul majd ez az év.”

Mazepin a sajtótájékoztatón arról beszélt, szerencsésnek tartja magát, hogy Schumacher lesz a csapattársa.

„Rendkívüli módon tisztelem őt, mint versenyzőt” – mondta az orosz. „És kedvelem, mint embert is.”

„Vannak eltérő személyiségek a motorsportban, néhányukkal nagyon nehéz kijönni. De Mick épp az ellenkezője, szóval szerencsésnek érzem magam, hogy ő a csapattársam.”

„Nem választhattam, de jó, hogy egy ilyen jó srác van mellettem. És szerintem ez egy kiváló lehetőség a csapatnak is, hiszen segíthet az előrejutásban az, ha nincs semmiféle negativitás.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!