Portugál Nagydíj

Schumacher már hosszabbított is a Mercedesszel?

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Schumacher már hosszabbított is a Mercedesszel?

Német sajtóértesülések szerint 2013 végéig meghosszabbította jövőre lejáró szerződését a Mercedesszel a gárda hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.


Német sajtóértesülések szerint 2013 végéig meghosszabbította jövőre lejáró szerződését a Mercedesszel a gárda hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher.

A német versenyző háromévnyi kihagyás után 2010-ben tért vissza a Forma-1-be, miután három évre szóló megállapodást kötött a 2009-ben bajnoki címig jutó csapattal.

Ugyan a Mercedes azóta nem ért el komoly sikereket a királykategóriában, a csapatnál abban bíznak, hogy a kitartó munka hamarosan meghozza gyümölcsét.

A Sport Bild értesülései szerint Schumacher, valamint a csapatot irányító Ross Brawn még Szingapúrban egyezett meg egymással a hosszabbításról. Habár a szerződés részleteit még tisztázni kell, a német lap tényként közli, hogy Forma-1 legsikeresebb versenyzője 2013-ban is a Mercedest erősíti majd.

„Semmi sem indokolja, Michael miért ne folytatná szerződése lejártát követően” – idézi a Sport Bild a Mercedes GP első emberét.

„Ő óriási érték a csapat számára, és továbbra is ugyanolyan harapós, mint korábban.”

Schumacher úgy nyilatkozott, biztos benne, hogy a Mercedes hamarosan felnő a feladathoz, és képes lesz a világbajnoki címért harcolni.

„Jó úton járunk” – mondta a német versenyző.

„2012-ben talán még nem leszünk abban a helyzetben, hogy a bajnoki címért harcoljunk, de jó alapokat fektethetünk le annak érdekében, hogy 2013-ban már így legyen.”

A Mercedes célja, hogy a következő esztendőben képes legyen harcba szállni a három élcsapattal – a Red Bull Racinggel, a McLarennel és a Ferrarival. A brackley-i gárda egy évvel később már rendszeresen a dobogó tetejére szeretne felállni.

A német csapat egyébként számos neves szakemberrel erősített a közelmúltban: Bob Bell, Loïc Bigois, Geoff Willis és Aldo Costa is a Mercedest segíti munkájával, és amennyiben Schumacher valóban megújította kontraktusát, úgy már csak a második versenyzőről kell döntést hoznia Brawnéknak.

Ha hinni lehet a legfrissebb sajtóértesüléseknek, akkor a Mercedes 2015 végéig hosszabbítja meg Nico Rosberg szerződését. A Sport Bild úgy tudja, a Ferrari és a McLaren is érdeklődik az ifjú tehetség iránt, aki éppen emiatt halogatja a döntést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!