Schumacher már lemondott az idei évről

Michael Schumacher ismét megerősítette, hogy bár motivációja egy cseppet sem lankadt, be kell látnia, hogy az idei év már elúszott számára, és jobban teszi, ha már most a következő szezonra kezd el koncentrálni.


Michael Schumacher ismét megerősítette, hogy bár motivációja egy cseppet sem lankadt, be kell látnia, hogy az idei év már elúszott számára, és jobban teszi, ha már most a következő szezonra kezd el koncentrálni.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, azonban részben csapata gyenge teljesítménye miatt nem tudott maradandót alkotni a szezon első felében, és jelenleg majd’ 100 pont a lemaradása a listavezető Lewis Hamiltonnal szemben.

Schumacher már korábban elmondta, hogy az idei évet mintegy felkészülésnek tekinti a következő szezonra, és csütörtökön ismét megerősítette, hogy már a 2011-es idényre koncentrál.

„Nem igazán gondolkodom tovább az idei bajnokságon, a pontjaimat tekintve ez elég irreális lenne” – mondta a Mercedes GP német pilótája. „Szóval szerintem most az a legtöbb, amit tehetünk, hogy a lehető legtöbbet tanulunk az idei évből, és felkészülünk a következőre.”

„Ez az, amin teljes erőbedobással dolgozom. Rengetegféle helyzetben voltam már karrierem során, és nem aggódom. Nem vagyok csalódott, semmi nem volt negatív hatással a motivációmra.”

„Minden tőlem telhetőt megteszek, és olyan szinten vezetek, amivel elégedett lehetek.”

A Mercedes GP másik versenyzője, Nico Rosberg – aki 41 ponttal előzi meg Schumachert – azonban úgy gondolja, hogy még korai lenne leírniuk az idei évet, és átcsoportosítaniuk minden erőforrásukat a következő idényre.

Bár az elmúlt versenyen borzalmasan gyengén teljesítettek, a német pilóta szerint mindez annak tudható be, hogy nem sikerült megfelelően beállítaniuk új fejlesztéseiket, amit időközben megtettek, így véleménye szerint sokkal jobbak lesznek a hétvégén Silverstone-ban.

„Még van időnk arra, hogy javuljunk, és valóban remek eredményeket érjünk el” – mondta Rosberg a riportereknek Silverstone-ban.

„Természetesen egyre nehezebb, de ha megnézzük, hogy hol volt az autónk Valenciában, és mire leszünk képesek a következő hetekben, akkor egy óriási előrelépésnek lehetünk szemtanúi, szóval senki ne írjun még le bennünket.”

„Amint minden elemet megfelelően beállítunk az autón, majd meglátjuk, hol leszünk. Volt néhány problémánk Valenciában, a javítócsomaggal, és az F-csatornával, amiből például képtelenek voltunk kihozni a maximumot.”

„Viszont már tudjuk, mi a gond, és hamarosan egy sokkal erősebb csapatként tudunk pályára gördülni, ezért is mondom azt, hogy hiba lenne már most leírni az idei évet, és leállni a jelenlegi autó fejlesztésével.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései